Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen van albayrak en barth aan staatssecretarissen

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 18 januari 2001

VRAGEN VAN DE LEDEN ALBAYRAK EN BARTH (BEIDEN PVDA) AAN DE STAATSSECRETARISSEN VAN JUSTITIE EN VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAPPEN

1. Bent u er van op de hoogte dat tientallen leerplichtige Ama's op dit moment verstoken blijven van onderwijs? (1)

2. Hoe beoordeelt u de uitspraken van de wethouder van Onderwijs van de gemeente Bloemendaal dat kosten van nieuwbouw van lokalen ten behoeve van scholing van Ama's niet geheel door het rijk worden bekostigd, en dat dit het volgen van onderwijs door deze jongeren belemmert?

3. Hoe beoordeelt u het feit dat ook het hoge verloop en de korte duur van verblijf het geven van onderwijs aan Ama's in de weg staat?

4. Klopt het dat de bekostiging van onderwijs aan Ama's en andere zij-instromende leerlingen in het voortgezet onderwijs verminderd is omdat deze leerlingen niet langer in het leerwegondersteunend onderwijs mogen worden ondergebracht? Zo ja, kunt u uiteenzetten waarom? Bent u bereid alsnog alle Ama's en andere zij-instromende leerlingen in het voortgezet onderwijs volgens de normen van leerwegondersteunend onderwijs te bekostigen?

5. Komt de Bloemendaalse situatie vaker voor in het land? Zo ja, kunt u aangeven hoe vaak Ama's geen onderwijs volgen omdat de bekostiging van scholen tekort schiet, of omdat zij steeds van verblijfplaats wisselen? Zo nee, hoe kan een oplossing worden bereikt voor de problemen in Bloemendaal?

(1) Haarlems Dagblad, 17 januari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie