Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandveiligheid gebouwen

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Stadskanaal

Brandveiligheid gebouwen

18 januari 2001

De eisen van brandveiligheid zijn opgenomen in de Bouwverordening van de gemeente Stadskanaal. Deze hebben betrekking op gebouwen, waarin zich veel mensen kunnen bevinden of waarin veel brandgevaarlijke stoffen aanwezig zijn. De brandveiligheidseisen zijn sinds enkele jaren aangescherpt, waardoor de kans bestaat dat veel gebouwen niet meer aan de huidige eisen voldoen. Daarom heeft gemeenteraad besloten, dat voor alle betrokken gebouwen een 'gebruiksvergunning' moet worden aangevraagd. Na het verlenen van deze vergunning zal de brandweer de gebouwen regelmatig controleren.

Het aanvragen van een 'gebruiksvergunning' is éénmalig. Hiervoor brengt de gemeente een bedrag in rekening, dat kostendekkend is. Inmiddels hebben alle eigenaren van deze gebouwen een brief ontvangen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer W. Schuiling, zijn telefoonnummer is 0599 631 408.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie