Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

208 Medewerkers ministerie BZK ziek

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

GGD onderzoekt voedselinfectie

208 Medewerkers ministerie BZK ziek

De GGD Den Haag onderzoekt, in samenwerking met de Keuringsdienst van Waren, een voedselinfectie onder medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Na de nieuwjaarsreceptie van het ministerie op 16 januari jl. hebben zich 208 medewerkers ziek gemeld met klachten over misselijkheid, diarree, koorts en braken. Een medewerker is voor behandeling in een ziekenhuis opgenomen. Het ministerie heeft vandaag met alle zieke collega's contact opgenomen en hen geadviseerd de huisarts te raadplegen.

De GGD verricht onderzoek onder zowel mensen met als zonder klachten. Vrijdag 19 januari wordt binnen het ministerie een vragenlijst verspreid. De uitslag van het laboratorium onderzoek wordt binnen circa 7 dagen verwacht. Het ministerie informeert in samenwerking met de GGD de medewerkers over het verloop en de uitkomsten van het onderzoek.

De nieuwjaarsreceptie van het ministerie is gehouden in het Lucent Danstheater in Den Haag. De Keuringsdienst van Waren is hier vandaag een onderzoek gestart. In dit stadium van het onderzoek kan op epidemiologische gronden worden aangenomen dat de besmetting ontstaan is uit één gemeenschappelijke bron.

18 januari 2001

last update: 19 januari 2001 ;pag.: 5592; auteur: 77 19 januari 2001 - pag. 5592 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie