Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wereld Vrijwilligers Conferentie geopend te Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
HIVOS

XVI-de Wereld Vrijwilligers Conferentie

2001 is het internationale VN-jaar van de vrijwilliger. In dit jaar staat het werk dat miljoenen mensen ieder jaar wereldwijd verzetten als vrijwilliger centraal. Het jaar wordt deze maand in Amsterdam geopend met de Wereld Vrijwilligers Conferentie.

De GOM-organisaties (Hivos, Novib, Cordaid, ICCO en Foster Parents Plan) organiseren op de conferentie een discussiebijeenkomst met als thema: The professionalisation of development cooperation: are volunteers losing out? Onder het voorzitterschap van Radio
1-buitenlandjournalist Bram Vermeulen (gevraagd) worden er een korte inleidingen gegeven door vertegenwoordigers van organisaties die in verschillende ontwikkelingslanden met vrijwilligers werken. Hivos heeft Martin Macwan uitgenodigd, directeur van de Hivos-partnerorganisatie Navsarjan Trust uit Vasna (Ahmedabad), India. Na de presentaties volgt een plenaire discussie. Een van de panelleden zal tijdens de ceremoniële afsluiting van de conferentie een samenvatting geven van de uitkomsten van het debat.

De discussiebijeenkomst vindt plaats op donderdag 18 januari van 9.45 tot ongeveer 12.45. Daarna volgt de officiële sluitingsceremonie van de conferentie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie