Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Computer doet wetenschappelijke ontdekkingen

Datum nieuwsfeit: 19-01-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Computer doet wetenschappelijke ontdekkingen

Uit de wisselwerking met de computer kunnen wetenschappelijke ontdekkingen voortkomen. Neerlandicus drs. Marc Weeber ontwikkelde een computersysteem dat medische onderzoekers in staat stelt om op basis van enorme hoeveelheden wetenschappelijke literatuur nieuwe kennis te genereren over geneesmiddelen en bijwerkingen daarvan. Hij promoveert op 19 januari 2001 aan de Rijksuniversiteit Groningen.

"In de bijwerking van een medicijn ligt vaak de sleutel tot nieuwe therapeutische toepassingen", zegt Weeber. "Veel geneesmiddelen komen zo tot stand. Zo werd Viagra in eerste instantie gezien als een potentieel cardiovasculair middel, de erectie als een neveneffect. Uiteindelijk werd ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie