Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Quadrant Holding koopt DSM Engineering Plastic Products

Datum nieuwsfeit: 19-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: DSM
Zoek soortgelijke berichten
DSM

19 januari 2001

Quadrant Holding acquireert DSM Engineering Plastic Products

Gezamenlijk persbericht

Quadrant Holding (Zürich) en DSM N.V. hebben overeenstemming bereikt over de overname van de business group Engineering Plastic Products (EPP) per 1 januari 2001. DSM Engineering Plastic Products vervaardigt halffabrikaten en eindproducten van technische kunststoffen voor tal van industriële toepassingen. DSM EPP heeft vestigingen in 16 landen en telt 1085 medewerkers. Voor de medewerkers heeft de overname geen directe gevolgen.

"Deze acquisitie is een volgende belangrijke strategische stap in onze nog jonge geschiedenis", zegt Arno Schenk, Vicevoorzitter van de Raad van Beheer van Quadrant Holding. "EPP past industrieel uitstekend bij Symalit, waarin wij met onze fluorkunststoffen al succesvol actief zijn op het gebied van hoogwaardige kunststoffen. Met deze acquisitie verwerft Quadrant een leidende positie in deze groeimarkt, die we nog verder willen versterken. Wij verwachten dat ook onze composiet-activiteiten zullen profiteren van het nieuwe internationale platform en van de uitstekende knowhow die EPP heeft op het gebied van hoogwaardige kunststoffen en van de toegepaste procestechnologie."

"DSM heeft eind september verleden jaar bekend gemaakt zich de komende jaren te willen concentreren op specialties voor life science products en hoogwaardige materialen", zegt Ben van Kooten, business group directeur DSM EPP. "Halffabrikaten en componenten van kunststoffen (kunststofverwerking) - de activiteiten van Engineering Plastic Products - passen daarom aanzienlijk beter in de strategie van Quadrant dan in die van DSM, dat zichzelf verder transformeert richting specialty onderneming. Wij zijn ervan overtuigd dat de belangen van alle betrokkenen - niet alleen de medewerkers maar ook de klanten - voor de toekomst het beste zijn gediend met de overname door Quadrant."

Quadrant Holding

Quadrant Holding is een Zwitserse houdstermaatschappij die genoteerd is aan de Zwitserse beurs (SWX). De belangrijkste aandeelhouders zijn de directeuren van het bedrijf en een aantal vooraanstaande Zwitserse institutionele beleggers. Dankzij een aantal industriële acquisities is Quadrant in de afgelopen vier jaar uitgegroeid tot een groot kunststofverwerkingsbedrijf. Het grootste bedrijfsonderdeel van Quadrant, Symalit, richt zich voornamelijk op de automobielindustrie met GMT composieten (met glasmatten versterkte thermoplasten). Deze producten worden in Zwitserland en Duitsland geproduceerd en worden steeds vaker gebruikt voor onderdelen die tot nu toe van metaal werden gemaakt. Symalit is ook actief op het gebied van de extrusie van hoogwaardige technische halffabrikaten en eindproducten van fluoroplastics. Quadrant is verder actief op het gebied van contracting. Het bedrijf heeft een totale omzet van ongeveer CHF 400 miljoen en biedt werk aan 400 mensen.

Voor meer informatie:

Quadrant Holding DSM
Adrian Niggli

+41 (1) 213 66 90
Arno Schenk

+41 (1) 213 66 90 Arthur Spierts
045-578 24 22

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie