Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Wireless World Research Forum' opgericht

Datum nieuwsfeit: 19-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Radiocommunicatie-industrieleiders richten 'Wireless World Research Forum' op

Rijswijk ZH, januari 2000 - Alcatel, Ericsson, Nokia en Siemens maken bekend het 'Wireless World Research Forum' (WWRF) te hebben opgericht. Het doel van dit nieuwe forum is om visies te formuleren die betrekking hebben op de strategische richtingen die de industrie en de academische wereld zien voor toekomstige ontwikkelingen op het gebied van draadloze communicatie, alsmede om onderzoeksgebieden en technische trends te initiëren, te identificeren en te bevorderen op het gebied van mobiele en draad-loze systeemtechnologieën.

Het is de bedoeling dat het forum nauw samenwerkt met het UMTS-Forum, ETSI, 3GPP, IETF, ITU en met andere relevante organisaties, die zich richten op commerciële en normalisatie-aspecten die uit onderzoekswerk voortkomen. Het forum staat open voor alle belanghebbenden. Van leden wordt verwacht dat zij bijdragen in de vorm van documenten en ideeën. In 2001 zal het forum drie werksessies beleggen, alsook - aan het eind van dat jaar - een workshop organiseren.

Het WWRF is een voortzetting van werk dat in 2000 van start ging als het Wireless Strategic Initiative (WSI). Dit Wireless Strategic Initiative werd in mei 2000 genomen door Alcatel, Ericsson, Nokia en Siemens als een project, dat deel uitmaakte van het Information Society Technologies programma van de Europese Unie. Het WSI-project organiseerde een DenkTank rond daartoe uitgenodigde, internationale deskundigen, die de eerste concepten ontwikkelden voor het marktgebied van de draadloze communicatie.

De DenkTank kwam in 2000 driemaal bijeen, culminerend in een workshop op 12 december jl. te Brussel, waarvan de resultaten binnenkort zullen worden gepubliceerd. De partners in het WSI-project verwachten dat de resultaten die uit de DenkTank voortkomen, een zinvol vertrekpunt vormen voor het werk van het Wireless World Research Forum.

Meer informatie over het WWRF forum is te vinden op www.ist-wsi.org .

Over Ericsson
Ericsson is leverancier van communicatiesystemen, die innovatie op het gebied van mobiliteit en internet combineert tot de creatie van de nieuwe fase 'mobiel internet'. Ericsson levert totaaloplossingen: van systemen en toepassingen tot mobiele telefoon-toestellen en andere communicatiemiddelen. Met meer dan 100.000 werknemers in 140 landen simplificeert Ericsson communicatie voor klanten over de hele wereld.

Over Nokia
Nokia is een wereldspeler op het gebied van mobiele communicatie. Geruggesteund door ervaring, innovatie, gebruikersvriendelijkheid en veilige oplossingen, groeide het bedrijf uit tot de leidende leverancier van mobiele telefoontoestellen en van mobiele en 'vaste' netwerken, en van IP-netwerken. Door mobiliteit toe te voegen aan het internet schept Nokia nieuwe kansen voor bedrijven. Nokia's aandelen zijn wereldwijd verspreid en worden op zes belangrijke aandelenbeurzen verhandeld.

Over Siemens
Siemens Information and Communication Mobile Group (IC Mobile) ontplooit een complete reeks mobiele activiteiten, waaronder toestellen, infrastructuur en applicaties. Tot de toestellen worden gerekend: mobiele telefoons, draadloze modules, draadloze organizers, draadloze en draadgebonden telefoontoestellen, evenals producten voor draadloze residentiële netwerken. De infrastructuurportfolio omvat de complete reeks mobiele netwerktechnologieën van basis-stations en schakelsystemen tot intelligente netwerkdiensten en mobiele applicaties. IC Mobile raamt voor het fiscale jaar 2000 (eindigend op 30 september) een omzet van 9 miljard euro, en een EBIT van 758 miljoen euro.
De groep telde 27.4000 medewerkers aan het einde van het fiscale jaar 2000.

Over Alcatel
Alcatel bouwt de nieuwe generatie netwerken en biedt daarmee geïntegreerde 'end-to-end' voice- en data-oplossingen aan bestaande en nieuwe operators; evenals aan bedrijven en consumenten. Met een omzet van Euro 23 miljard (50 miljard gulden) in 1999 en 118.000 werknemers is Alcatel actief in ruim 130 landen. De Nederlandse vestiging in Rijswijk biedt werk aan ongeveer 950 mensen.

Einde persbericht

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie