Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Etten-Leur verwerkt gratis snoeihout erfbeplantingen

Datum nieuwsfeit: 19-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Gratis verwerken van snoeihout erfbeplantingen

In het kader van het gemeentelijk Landschapsbeleidsplan krijgt groen in het buitengebied extra aandacht. Een van de aandachtspunten betreft het goed onderhouden van bestaande beplantingen en de aanleg van nieuwe beplantingen op erven in het buitengebied.
Om goed onderhoud van houtsingels, knotwilgen en overige bomen op erven in het buitengebied praktisch te ondersteunen, zal jaarlijks een gemeentelijke actie georganiseerd worden waarbij het snoeihout van deze erfbeplantingen gratis opgehaald of versnipperd wordt.

Voor beplantingen buiten het erf kan op grond van de "Subsidieverordening particulier landschapsbeheer gemeente Etten-Leur" een onderhoudsovereenkomst afgesloten worden (project Landschapsonderhoud). In de daarbij behorende vergoedingen is een bijdrage voor het verwerken van het snoeihout opgenomen. Deze actie is dan ook niet van toepassing voor beplantingen waarvoor een onderhoudsovereenkomst afgesloten kan worden.

Voor de actie gelden de volgende voorwaarden:
* Het gaat alleen om snoeihout dat vrijkomt bij het onderhoud van houtsingels, knotwilgen en overige bomen op erven in het buitengebied; de actie is niet van toepassing op groen van siertuinbeplanting zoals coniferen, laurier e.d.
* Het snoeihout wordt gratis opgehaald of versnipperd. Het is overigens te allen tijde toegestaan om zelf het snoeihout gratis bij de Groencompostering op Zwartenberg aan te leveren. Voor de Groencompostering gelden de gebruikelijke openingstijden.
* Het moet gaan om grotere hoeveelheden snoeihout. Hoeveelheden kleiner dan 1m3 dient u zelf af te voeren (via minicontainer of zelf naar de Groencompostering brengen).

Aanmelden

Indien u wenst mee te doen aan deze actie dan dient u zich vóór 15 februari 2001 telefonisch aan te melden bij het Centraal Meldpunt Beheer en Onderhoud van de gemeente (telefoon 076-5024444). Na aanmelding komt een opzichter kijken. Deze zal bepalen of u in aanmerking komt voor deelname aan de actie en eventueel adviseren over een andere wijze van verwerking of afvoer.

Ophalen of versnipperen

Nadat een aanmelding door de opzichter beoordeeld en akkoord bevonden is, wordt afgesproken wanneer het snoeihout opgehaald of versnipperd zal worden (uiterlijk medio maart). Ook zal aangegeven worden hoe het snoeihout moet worden aangeleverd.

Informatie

Voor eventuele nadere informatie kunt u contact opnemen met de sectie Openbaar Groen van de gemeente (telefoonnummer gemeentehuis 076-5024000).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie