Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.30 uur

Datum nieuwsfeit: 19-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.30 uur
Dronken man aangehouden

AMERSFOORT Donderdagavond rond zeven uur werd op de Hellestraat een 43-jarige man met onbekende verblijfplaats aangehouden. Hij was stomdronken en niet in staat om duidelijk te antwoorden op de aan hem gestelde vragen. De man werd ter ontnuchtering ingesloten in een politiecel. Proces-verbaal is opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Donderdagmiddag rond drie uur is op de Kamp een 18-jarige man uit Leusden aangehouden. De man had in een kledingzaak in het centrum een leren jas gestolen. Bij onderzoek in de winkel bleek dat hij de gestolen jas in een rugzak had gestopt en de winkel wilde verlaten zonder te betalen. Hij wist met de jas uit de winkel te vluchten. Aan de hand van het signalement hadden verschillende politiemensen de omgeving afgezocht en wist op de Kamp de man aan te houden. Hij deed afstand van de gestolen jas. Proces-verbaal werd opgemaakt.

De man wordt er tevens van verdacht een 49-jarige vrouw uit Amersfoort hebben verkracht dan wel te hebben aangerand. Hiervan had de vrouw eerder aangifte gedaan. De politie heeft deze zaak in onderzoek.

Verkeerscontrole Maarsbergseweg

WOUDENBERG Donderdagavond heeft tussen kwart voor tien en half elf een verkeerscontrole plaatsgevonden. Zes verbalen werden uitgereikt, waarvan drie voor te hard rijden. Deze automobilisten reden respectievelijk 94 en 96 km/h op een weg waar 80 km/h mag worden gereden. De overige bekeuringen werden uitgereikt voor het gebruiken van de mistlichten en het rijden zonder helm.

Vervolgpersbericht Vrouw dood in flat gevonden

AMERSFOORT Op woensdag 20 december omstreeks acht uur werd het levenloze lichaam van een 27-jarige vrouw aangetroffen in een woning gelegen aan de Ringweg Randenbroek (hoek Chopinstraat). Sectie wees uit dat de vrouw door messteken om het leven was gekomen.

Een recherchebijstandsteam van 20 mensen werd geformeerd. Uit een buurt- en passantenonderzoek is vast komen te staan dat de vrouw op dinsdag 19 december omstreeks 17.45 uur nog boodschappen heeft gedaan op het Euterpeplein. Dezelfde avond hoort een buurtbewoner tussen 19.45 en 20.45 uur dat ruzie wordt gemaakt in de woning van de vrouw. Direct hierop hoort de buurtbewoner de deur van de woning dichtslaan en werd het stil.

In dezelfde avond-nacht ontstond brand in de woning van de vrouw. Onderzoek van de Technische recherche wees uit dat deze brand was aangestoken. Het vermoeden bestaat dat de dader na de ruzie/moord de brand heeft gesticht. Dit kan zijn geweest net na de ruzie/moord, of de dader is later teruggekomen om de brand te stichten. De brand is door zuurstofgebrek vanzelf gedoofd.

Uit verder onderzoek is vast komen te staan dat uit de woning een zwarte tas van het merk Claudio Ferrici is weggenomen. In deze tas zaten o.a. een opvallende sleutelhanger, een agenda en een portemonnee

Het is mogelijk dat iemand vanaf de supermarkt met haar naar huis is gelopen, of dat iemand bij haar is geweest in de nabijheid van de flat of in de hal van de flat. Getuigen die de vrouw op eerder genoemden plek(ken) hebben zien lopen danwel staan, al dan niet met een persoon, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Daarnaast is de politie nog op zoek naar de voorwerpen die uit de woning zijn weggenomen.

Maandagavond besteed het programma Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie