Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: onderzoek drugspanden

Datum nieuwsfeit: 19-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 19-01-2001 Persberichten district Kerkrade
Vrijdag 19 januari 2001 - 13.55 uur

Kerkrade; banden vernield
In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 januari werden in Kerkrade de vier banden van een op de hoek van de van Meertenstraat-Bosweg geparkeerde auto lek gestoken. Door de 26-jarige eigenaar van de auto werd aangifte gedaan. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend.

Landgraaf; inbraak woning
Donderdag 18 januari werd tussen 05.00 uur en 13.15 uur ingebroken in de woning van een 56-jarige bewoner van de Willem van Oranjestraat in Landgraaf. Door het uitnemen van een lichtkoepel kwam men de woning binnen. Men ging aan de haal met sieraden, een kleurentelevisie, een videorecorder en een stereotoren. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend.

Kerkrade; onderzoeken in drugspanden
Naar aanleiding van diverse drugsoverlastmeldingen en de daarop door de politie ingestelde onderzoeken werden donderdag 18 januari enkele drugspanden aan een controle onderworpen.

- Om 14.25 uur werd een woning aan de Hertogenlaan in Kerkrade bezocht. De woonkamer bleek als verkoopruimte voor drugs ingericht te zijn. Er werden twee mannen (28 en 29 jaar) waaronder de hoofdbewoner en twee vrouwen (beiden 22 jaar) aangehouden. Verder werden drie weegschalen, een uv-lamp, 176 gram aan joints, 483 gram marihuana, 134 gram hash, 45 gram paddo(s en een geldbedrag van enkele honderden guldens aan Nederlandse- en buitenlandse valuta in beslag genomen.
- Om 17.55 uur werd een pand aan de Industriestraat in Kerkrade bezocht. De eerste en tweede verdieping bleek als coffeeshop ingericht te zijn. Hier werden de 26-jarige uitbater, een 26-jarige Kerkradenaar en een 30-jarige Maastrichtenaar aangehouden. Er werden 44 joints, 8 gram marihuana, een sealapparaat, een rekenmachine, verpakkingsmateriaal, schriftelijke bescheiden en een geldbedrag van enkele duizenden guldens in beslag genomen. Door de politie zal de gemeente in kennis gesteld worden zodat eventueel overgaan kan worden tot (sluitings)maatregelen.

- Om 21.25 uur werd een pand aan de Locht in Kerkrade bezocht. Voordat de politie kon overgaan tot actie moesten eerst een dertigtal aanwezige klanten uit de zaak verwijderd worden. Daarna konden drie mannen (30-34 en 50 jaar) worden aangehouden die optraden als uitbater, verkoper en oppasser. Er werden rekenmachines, verpakkingsmateriaal, een weegschaal, een uv-lamp, 163 gram marihuana, 38 gram hash en een bedrag van enkele honderden guldens in beslag genomen. Ook hier zal een en ander aan de gemeente gerapporteerd worden om (sluitings)maatregelen te treffen.

Kerkrade; gewonde man in bus
Donderdag 18 januari om 13.15 uur bemerkte de chauffeur van de Duitse lijnbus Aken-Heerlen op de Heerlenersteenweg in Kerkrade dat achter in zijn overigens op dat moment lege bus op de vloer een gewonde man lag. Daarop waarschuwde hij de politie. Het betrof een 42-jarige Heerlenaar die een flinke bloedende hoofdwond had. Het slachtoffer verklaarde in Aken op de bus gestapt te zijn en in ieder geval na het passeren van de Nederlandse grens kennelijk door een onbekende buspassagier met een hard voorwerp op zijn hoofd geslagen zijn. Daarbij raakte hij buiten kennis en werd wakker toen de buschauffeur hem ontdekte. Het slachtoffer kon verder niets vertellen over de personen die bij hem in de bus hadden gezeten. Gezien het opgelopen letsel moest de Heerlenaar per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden alwaar de wond gehecht werd.

Landgraaf; verkeerscontrole
Donderdag 18 januari werd tussen 10.00 uur en 14.30 uur het verkeer rijdend over de Moltweg in Landgraaf gecontroleerd. Er werd 23 keer bekeurend opgetreden te weten: 14x voor het niet dragen van de autogordel; 8x voor het niet kunnen tonen van het rij- of kentekenbewijs en 1x voor het overschrijden van de doorgetrokken streep.

Landgraaf; alcoholcontrole
Tijdens een gecombineerde alcohol- en verkeerscontrole werden tussen donderdag 18 januari 17.00 uur en vrijdag 19 januari 01.35 uur op de Moltweg-Hoofdstraat-Hoogstraat en Heerlenseweg in Landgraaf 160 bestuurders gecontroleerd. Daarbij werden 11 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, 3 voor het rijden zonder rijbewijs, 2 voor het niet kunnen tonen van de vereiste papieren, 2 voor het rijden met een defecte verlichting en 1 voor een verlopen APK-keuring. Een 48-jarige man uit Hoensbroek werd bekeurd omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. Tevens was hij niet in het bezit van een rijbewijs. Toen hij naar het bureau moest, pleegde hij verzet. Aan het bureau weigerde hij de blaastest. Onderzoek wees uit dat de verdachte in het verleden al zeven keer eerder bekeurd was voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de controle werd verder nog een 45-jarige autobestuurder uit Landgraaf bekeurd. Hij had een alcoholpromillage van 0,86.

Simpelveld; doorgereden na aanrijding
Rijdend over de Huls in Simpelveld botste een 40-jarige man uit die plaats op donderdag 18 januari om 22.45 uur met zijn auto tegen een geparkeerde auto. Getuigen gaven aan dat de man na de aanrijding was weggereden in de richting van de Remigiusstraat. Toen de politie die straat inreed, kwam de bestuurder hen al te voet tegemoet. Zijn zwaar beschadigde auto bleek hij al in de oprit van zijn woning aan de Stampstraat geparkeerd te hebben. De man bleek gedronken te hebben. De blaastest gaf een promillage aan van 0,95. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kerkrade; doorgereden na aanrijding
Tijdens een inhaalmanoeuvre, welke vooraf ging aan een aantal onverantwoorde rijgedragingen, botste een 27-jarige autobestuurder uit Kerkrade donderdag 18 januari om 21.15 uur in Kerkrade op de kruising Hamstraat-Calbertsweg in Kerkrade achter op twee voor hem stilstaande autos. Na de aanrijding reed de Kerkradenaar zijn auto achteruit en ging er vandoor. Aan de hand van diverse getuigenverklaringen kon de identiteit van de bestuurder en diens auto worden vastgesteld waardoor hij kort na de aanrijding aangehouden werd. De bestuurder bleek alcohol gedronken te hebben. De blaastest gaf een promillage aan van
1,00. Gezien het rijgedrag in combinatie met het alcoholgebruik werd de auto van de man in beslag genomen en zijn rijbewijs ingevorderd.

Kerkrade; dronken bestuurder
Rijdend over de Zonstraat in Kerkrade werd vrijdag 18 januari om 02.05 uur een 25-jarige autobestuurder uit Kerkrade gecontroleerd. Uit alles bleek dat hij een behoorlijke slok alcohol op had. Hij had bloeddoorlopen ogen, was onvast ter been was en sprak met een zogenaamde dubbele tong. De blaastest aan het politiebureau gaf een promillage aan van 1,94 (bijna vier keer meer dan het toegestane.) Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie