Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parlement neemt resolutie aan over verarmd uranium

Datum nieuwsfeit: 19-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Wim van Velzen
Zoek soortgelijke berichten
Wim van Velzen

Persbericht drs Wim van Velzen

Parlement neemt resolutie aan over verarmd uranium

Straatsburg, 17 januari 2001

Vandaag is in de plenaire vergadering een resolutie van het Europees Parlement aanvaard over de mogelijke gevolgen van het gebruik van verarmd uranium in munitie in Bosnië en Kosovo. De twee hoofdpunten van deze resolutie zijn:

* Het Parlement wil dat er medisch en statistisch onderzoek plaatsvindt naar de gevolgen van het gebruik van verarmd uranium voor soldaten, de burgerbevolking en het milieu, zolang er nog geen duidelijke bewijzen zijn die het verband aantonen tussen het gebruik van verarmd uranium in munitie en de gevallen van leukemie en andere vormen van kanker of andere ziektes.
* Het Parlement verzoekt de lidstaten van de NAVO een moratorium voor te stellen op het gebruik van wapens met verarmd uranium, en verzoekt de NAVO het gebruik van andere soorten munitie te overwegen totdat de resultaten van de onderzoeken over verarmd uranium bekend zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie