Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Noord: zakkenrollers slaan toe

Datum nieuwsfeit: 19-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Uden 19-01-2001
Persbericht district De Leijgraaf

INBRAAK IN CAFETARIA

Afgelopen nacht is ingebroken in een cafetaria aan de Julianastraat in Uden. De dader kwam binnen via een raam. Het is nog niet duidelijk of er iets vermist wordt.

DRIE GEDUPEERDEN ZAKKENROLLERIJ

Vandaag zijn drie mensen het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Van een 42-jarige inwoonster van Uden werd uit haar rugzak de portemonnee met f.75,-- gerold. Een 57-jarige plaatsgenote miste haar portemonnee met klein geld en van een 74-jarige vrouw uit Helmond werd de beurs met f.75,-- gerold. Alle drie de feiten werden gepleegd in het centrum van Uden.

SNELHEIDSCONTROLES

Van 07.25 tot 08.55 uur is op de Gemertseweg in Boekel op snelheid gecontroleerd. Alle gecontroleerde automobilisten (710) hielden zich aan de snelheid. Er reed niemand te hard Op de Molenstraat in Boekel werd gecontroleerd van 09.05 tot 10.35 uur. Ook hier hield bijna iedereen zich aan de snelheid. Slechts twee bestuurders van de 590 gingen in de fout. Op de Erpseweg in Boekel waren tussen 07.40 en 09.10 uur elf autobestuurders te snel. In Veghel werd van 09.25 tot 10.55 uur de snelheid gemeten. Dertien snelheidsduivels kwamn hier op de foto. Later op de ochtend was er van 11.40 tot 12.30 uur een controle op de Rondweg in Uden. Er waren zestien bestuurders in overtreding.

JEUGDIG TWEETAL OP CRIMINELE PAD

Surveillerende agenten zagen dinsdagmiddag op Hoogzoggel in Uden twee jongens lopen met een bromfiets. Een van de agenten herinnerde zich dat hij die ochtend een aangifte had opgenomen van diefstal van een bromfiets uit een berging aan de Beatrixhof in Uden. Na een kort onderzoek bleek dat het om de betreffende bromfiets ging. Daarop werd het tweetal aangehouden en in verzekering gesteld. Vanwege hun jeugdige leeftijd brachten de jongens de in verzekeringstelling thuis door. Na enkele dagen verhoor hebben zij een twaalftal vernielingen bekend, onder andere aan autos en schoolgebouwen, drie inbraken in scholen en minstens vijf fietsendiefstallen. De politie zet het onderzoek voort en verwacht dat het duo nog meer op hun kerfstok heeft. Ook wordt nog onderzocht waar de buit van de inbraken is gebleven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie