Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ethernetrobots van Rijswijker winnen finale Assistant-SEE

Datum nieuwsfeit: 19-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
-Submit
Robots winnen finale Assistant-SEE

Marthijn van den Brand uit Rijswijk is winnaar van de Assistant-SEE Finale 2000. Met zijn via het Ethernet bestuurbare robots wist Marthijn zijn medestudenten op afstand te houden (190101).

Uit handen van de voorzitter van MKB Nederland, de heer De Boer, ontving hij de hoofdprijs ter waarde van f 2.500 en een lang weekend Londen. Een unanieme beslissing volgens de jury. "Geheel zelfstandig heeft Marthijn up-to-date kennis weten door te geven aan het MKB. De essentie van Assistant-SEE en tegelijk een krachtige impuls om dit stage- en afstudeerprogramma voor studenten voort te zetten", aldus De Boer.

De opdracht voor Marthijn, inmiddels afgestudeerd natuurkundige aan de TH Rijswijk, was om de aansturing van robots te laten plaatsvinden via een bestaand productie-besturingssysteem. Een opdracht die onder tijdsdruk werd uitgevoerd omdat er zich op voorhand al een koper voor het systeem had gemeld. Door deze unieke koppeling tussen productiebesturing en robotbesturing is het dienstenpakket voor de stageverlener het bedrijf RFA Rijlaarsdam Factory Automation verder uitgebreid.

De heer de Boer, vandaag ook juryvoorzitter toonde zich tijdens de prijsuitreiking in het gebouw van Shell in Den Haag bijzonder verheugd over de kwaliteit van de projecten van het SEE-programma. "Het MKB is een belangrijke motor voor de Nederlandse economie. Een programma als Assistant-SEE zorgt ervoor dat die motor constant in topconditie blijft. De vijf finalisten hebben stuk voor stuk laten zien dat een permanente samenwerking tussen hogescholen en het MKB onmisbaar is."

Marthijn hoorde pas twee weken gelden dat hij een van de finalisten was. Voor zijn opdrachtgever, Rijlaarsdam Factory Automation, stond voorhand al vast dat Marthijn ging winnen. "We hebben de gok genomen om Marthijn dit project te laten uitvoeren. Al bij de eerste demonstraties wisten we dat hij hoge ogen zou gaan gooien bij deze finale."

Stageprogramma
SEE is een initiatief van Shell en is verder ontwikkeld met de provincie Zuid-Holland en Syntens, Innovatienetwerk voor Ondernemers. Assistant-SEE is een stageprogramma voor studenten met een drieledig doel: studenten de mogelijkheid bieden tot het opdoen van praktijkervaring, het MKB extra kennis en capaciteit bieden en de concurrentiepositie van het MKB versterken. Assistant-SEE loopt het gehele jaar door. Het afgelopen jaar hebben ruim 100 studenten aan de wedstrijd deelgenomen.
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie