Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Embassy darts ook op sbsnet succesvol

Datum nieuwsfeit: 19-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
20.000 geregistreerde dartspelers en 25.000 uur online darten Embassy darts ook op sbsnet succesvol

Den Haag/Amsterdam, 16 januari 2001 - Het darttoernooi Embassy voor de wereldtitel was niet alleen op televisie een goede zet, ook op Internet bij sbsnet leverde het evenement in een week maar liefst 500.000 pageviews op. Naast de verslaglegging en achtergronden rond het toernooi die sbsnet belichtte, bleek vooral het online dartspel een grote hit met 20.000 geregistreerde dartspelers en 25.000 uur online darten.

Opvallend is bovendien dat de helft van de spelers 13 tot 23 jaar was. Waarbij nogmaals wordt bewezen dat het spelen van spellen op Internet vooral populair is bij jongeren. Via de site van sbsnet hebben gebruikers de mogelijkheid om online te darten. Succes hiervan ligt in het multiplayer aspect. Mensen spelen tegen elkaar en dus niet tegen een computer. Sbsnet heeft besloten het spel een vast onderdeel te maken van de site. Daarbij krijgt het een vaste plek in de Gaming-omgeving van de portal.

Door tijdens de embassy een online multiplayer darttoernooi te organiseren hebben sbsnet en GamePoint een nieuwe trend gezet waarbij televisie en Internet elkaar versterken en beide voor een andere vorm van entertainment zorgen. Maakt televisie van een kijker een passieve sporter, via het Internet kan de sportliefhebber zijn favoriete sport, weliswaar digitaal, actief beoefenen.

Het dartsucces op Internet is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen sbsnet, de digitale thuisbasis van SBS 6 en NET5, en GamePoint, Nederlands grootste online entertainment platform.

OVER GAMEPOINT:
GamePoint is Nederlands eerste on line gaming- en entertainmentplatform. Onder het motto "met jezelf spelen gaat ook vervelen" biedt GamePoint een volledig multiplayer games- en entertainmentplatform aan de Nederlandse consument en maakt online gaming en entertainment op een eenvoudige en snelle manier toegankelijk.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie