Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duurste Land Rover ooit op Amsterdamse AutoRAI

Datum nieuwsfeit: 19-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

Duurste Land Rover ooit op Amsterdamse AutoRAI

(19 januari 2001)

Met een prijs van 257.000 gulden is de Range Rover Holland & Holland de duurste Land Rover die ooit op Nederlandse markt verscheen. De auto werd ontwikkeld in samenwerking met Holland & Holland, een vermaard gewerenhuis uit London. Holland & Holland geniet bij de mondiale upper class steeds meer bekendheid vanwege haar zeer exclusieve kleding- en accessoirelijn die in steden als Londen, Parijs en New York gretig aftrek vindt. Op de AutoRAl 2001 (8 tot en met 18 februari) zal de auto voor het eerst in Nederland te zien zijn op de Land Rover stand in de Randstadhal.

De samenwerking tussen Land Rover en Holland & Holland is eigenlijk een logische stap. Sinds de introductie in 1970 is de Range Rover de auto voor mensen die in stijl de buitenlucht willen opzoeken. Voor klanten van Holland & Holland geldt exact hetzelfde. De Range Rover Holland & Holland beschikt onder meer over een weelderig interieur met tweekleurig leer en is afwerkt met bijzondere houtsoorten die ook gebruikt worden voor de vervaardiging van geweerkolven. Het standaard navigatiesysteem wijst zowel on- als off road de weg. Elk van de honderd Holland & Holland uitvoeringen bracht meer dan honderd uur door op de Special Vehicles-afdeling van Land Rover. Het interieur van de auto is dan ook vrijwel volledig handgemaakt.

Zeven exemplaren
Er worden slechts honderd Range Rovers Holland & Holland met linkse besturing gebouwd, waarbij de Nederlandse importeur beslag heeft weten te leggen op zeven exemplaren. Aan de buitenkant valt de exclusieve kleur 'Tintern Green' op. Niet alleen werd de carrosserie in die kleur gespoten, maar ook de bumpers, spiegels, koplampomlij sting en grille, evenals de binnenzijde

van de 18 inch lichtmetalen wielen. Voor het interieur geldt dezelfde exclusiviteit. Stoelen, deuren, console en stuurwiel zijn bekleed met het mooiste leer, in de herfstkleuren donkerbruin 'Bridle' en lichtbruin 'Walnut' - kleuren die terugkomen in het tapijt. De achter passagiers beschikken over uitklaptafelijes van satijnglanzend, gefineerd wortelnotenhout met een opvallende houtstructuur in 'oil look.' Het logo van Holland & Holland is op een aantal plaatsen in het interieur verwerkt. In de ruime kofferbak van de Range Rover bevindt zich een nog grotere opklapbare picknicktafel. Ook een prachtige leren tassenset, met houtnerfstructuur en een Hi-Line audiosysteem behoren tot de standaarduitrusting van dit kroonjuweel, dat overigens beschikt over een 4,6 liter V8 benzinemotor met een vermogen van 218 pk.

Londen
Holland & Holland heeft net als Land Rover een grote verwantschap met zowel het platteland als de stad. De firma werd in 1835 in Londen opgericht door Harris Holland, die handgemaakte jachtgeweren vervaardigde voor de upperclass. Als Harris' neef Henry in 1876 het bedrijf komt versterken, dopen ze de firma Holland & Holland. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog voorziet Holland & Holland de geallieerde troepen van artillerie. In 1990 start het merk een kledinglijn met een collectie verfijnde tweedjasjes, sportieve overhemden en prachtig gedetailleerde lederwaren. Niet alleen op het Britse platteland slaat de kwalitatief hoogwaardige kleding aan, maar de laatste tijd ook in het hippe Londen. Daar staat Holland & Holland gelijk aan de tijdloze stijl van squires - de 'gentiemen' van het platteland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie