Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hogeraadsbenoeming van den Berge en Groeneveld

Datum nieuwsfeit: 19-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Justitie

Persbericht Ministerraad
19 januari 2001

VOORDRACHT BENOEMING RAADSHEER EN ADVOCAAT-GENERAAL BIJ DE

HOGE RAAD

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Korthals van Justitie mee ingestemd om de heer mr. J.W. van den Berge voor te dragen voor benoeming tot raadsheer in de Hoge Raad en de heer mr. Th. Groeneveld tot advocaat-generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden.

Mr. J.W. van den Berge, geboren 25 mei 1948, begon zijn loopbaan als wetenschappelijk medewerker belastingrecht aan de Universiteit Leiden. Vervolgens was hij een aantal jaren in diverse functies werkzaam bij de belastingsdienst. In 1979 werd Van den Berge benoemd tot gerechtsauditeur bij de Hoge Raad. Daarna was hij een aantal jaren rechter in de rechtbank te Rotterdam en raadsheer in het gerechtshof te Amsterdam. Met ingang van 1 oktober 1992 werd Van den Berge benoemd tot advocaat-generaal bij de Hoge Raad.

Mr. Groeneveld, geboren 21 augustus 1948 was, voordat hij in 1979 werd benoemd tot gerechtsauditeur bij de Hoge Raad der Nederlanden, achtereenvolgens wetenschappelijk medewerker handelsrecht aan de Universiteit Leiden, adjunct-inspecteur van de belastingsdienst en belastingadviseur te Rotterdam.
In 1984 werd mr. Groeneveld benoemd tot rechter in de rechtbank te Rotterdam en enkele jaren later tot raadsheer in het gerechtshof te Amsterdam. Sedert medio 1999 is hij vice-president van het gerechtshof te 's-Gravenhage. De heer Groeneveld is voorgedragen in de plaats die openvalt door de benoeming van mr. Van den Berge.

RVD, 19.01.01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie