Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vereniging Eigen Huis ontevreden over voorlichting SNS Bank

Datum nieuwsfeit: 19-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging Eigen Huis

'vereniging eigen huis': Onzorgvuldige voorlichting SNS Bank

De vereniging eigen huis heeft richting de SNS Bank haar onvrede uitgesproken over de onvolledige en onzorgvuldige voorlichting rond het hypotheekproduct SNS Stabielrente waardoor consumenten zijn benadeeld. Consumenten worden eerder geconfronteerd met het overschrijden van de bandbreedte en daarmee hogere lasten - dan op basis van de verstrekte informatie kon worden verwacht. De 'vereniging eigen huis' heeft de SNS Bank verzocht gedupeerde consumenten een oplossing te bieden en de voorlichting in zowel de offerte als de bijbehorende productinformatie te verbeteren.

De 'SNS Stabielrente' is een hypotheekrenteproduct binnen de bandbreedteproducten. Consumenten betalen een vaste, eerder afgesproken hypotheekrente, die niet wijzigt zolang de vergelijkingsrente (toetsrente) binnen de afgesproken marge (bandbreedte) blijft. Bandbreedteproducten komen voor bij zowel annuïteiten-, spaar- als beleggingshypotheekvormen. Door de inadequate voorlichting over de 'SNS Stabielrente' is het zowel het intermediair (inclusief de eigen SNS-hypotheekadviseurs) als consumenten niet duidelijk dat de toetsrente verschilt van de aangeboden rente. Ook is onduidelijk dat eventuele korting op de contractrente direct invloed heeft op de bandbreedte. Verder menen veel consumenten dat sprake is van één toetsrente voor alle bandbreedtes. Bij iedere bandbreedte worden echter verschillende toetsrentes gehanteerd.

Volgens de 'vereniging' hebben consumenten op basis van de onvolledige en onzorgvuldige informatie gekozen voor de SNS Stabielrente. De 'vereniging' heeft de SNS Bank daarom verzocht de schriftelijke informatie richting het intermediair en potentiële cliënten te verbeteren en betrokken cliënten de volgende oplossingen aan te bieden:

* Cliënten dienen kosteloos over te kunnen stappen naar een rentevorm naar keuze tegen het arrangementstarief zoals dat gold ten tijde van het uitbrengen van de offerte tot datum akte passeren of tegen het huidige arrangementstarief indien dit lager is.

* Cliënten die een dergelijke verandering van rentevorm niet wensen, dienen de verzekering te krijgen dat hun toetsrente gelijk zal zijn aan de op dat moment geldende arrangementsrente, uitgaande van een gelijkblijvende opslag op het Euribor-tarief.
* Cliënten die reeds de lening hebben overgesloten naar een andere geldverstrekker of opterende voor een andere rentevorm hebben aangegeven dat de reden daarvoor de ontevredenheid rond de SNS Stabielrente is, moeten de aan de SNS Bank betaalde vergoeding krijgen geretourneerd. Hetzelfde geldt voor cliënten die hun ontevredenheid reeds schriftelijk kenbaar hebben gemaakt en alsnog besluiten over te stappen naar een andere geldverstrekker.

De brief van de 'vereniging eigen huis' aan de SNS Bank

Amersfoort, 19 januari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie