Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Chef Defensiestaf bezoekt Nederlandse militairen UNMEE

Datum nieuwsfeit: 19-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensiePersberichten


Chef Defensiestaf bezoekt Nederlandse militairen UNMEE

19-01-2001

De Chef Defensiestaf, luitenant-admiraal Luk Kroon, heeft een bezoek gebracht aan de Nederlandse eenheden die in Eritrea en Ethiopië deel uit maken van de UNMEE-macht. De hoogste Nederlandse militair toonde zich daarbij bijzonder onder de indruk van hetgeen de militairen van de vier krijgsmachtdelen (marine, landmacht, luchtmacht en marechaussee) in korte tijd tot stand hadden gebracht. 'Er is gigantisch veel werk verzet. Ik heb er veel bewondering en waardering voor en ben er zeker van dat deze inzet een belangrijke bijdrage levert aan het vredesproces'.

Luitenant-admiraal Kroon sprak niet alleen met de leiding van het Nederlands-Canadese bataljon, maar bezocht ondermeer de locaties van de B-compagnie van het Korps Mariniers, het helikopterdetachement van de luchtmacht, de logistieke basis in Dekemhare en het veldhospitaal. Hij maakte een driedaagse rondreis door het gebied en reisde ondermeer in gezelschap van zijn Canadese en Deense collega's, de generaals Baril en Hvidt. Tijdens dit bezoek sprak luitenant-admiraal Kroon niet alleen met Nederlandse militairen maar ook met Eritrese en Ethiopische defensie-autoriteiten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie