Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Spaanse folklore van Lais in de Melkweg

Datum nieuwsfeit: 20-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht
Amsterdam, 4 januari 2001

MELKWEG . The Max . zaterdag 20 januari 2001
21.30 uur . fl. 20,00 + lidm. . vvk gestart
Lais (Belgie)

Deze piepjonge Kalmthoutse schonen halen uit middeleeuwse boeken 'traditionele' teksten (Lais betekent 'stem' en heeft ook iets te maken met erotische troubadourliederen) en maken daar poppie folkmuziek bij. Ze zingen daarbij op een unieke manier driestemmig. Vlasdun en loepzuiver, en zo ongehoord dat ze in Belgie maar liefst 50.000 exemplaren van hun debuut-cd verkochten. Niemand minder dan Sting nam ze mee als voorprogramma op zijn Franse tournee.
De Nederlandse tournee van Lais begon in december en loopt als een trein, net als de in november uitgebrachte tweede cd Dorothea. Het is overigens niet de eerste keer dat de dames Nederland aandoen, want in 1999 stonden ze al op Lowlands en vorig jaar zelfs op Pinkpop. Laat je niet misleiden door hun ietwat truttige voorkomen, want met hun vijfkoppige begeleidingsband (drums, gitaar, bas, draailier en accordeon) komen ze verrassend, swingend en volvet uit de hoek!

SPAANSE FOLKLORE IN DE MELKWEG

zaterdag 20 januari 2001
21.00 uur . fl. 25,00 incl. lidm. / fl. 22,00 leden . vvk gestart
Pasa La Raya
Grupo Flamenco

maandag 22 januari 2001
21.00 uur . fl. 25,00 + lidm. . vvk gestart
Hevia
Spaans doedelzakfenomeen
Zonnige klanken in deze donkere dagen. Het Spaanse doedelzakfenomeen Jose Angel Hevia heeft in Nederland al zo'n 12.000 cd's verkocht en in Spanje en Italie al een slordige twee miljoen! Zijn op Keltische leest geschoeide, instrumentale folk refereert aan Lord Of The Dance en Riverdance: een lekkere dance-beat en aanstekelijke melodieen die net zo bol staan van virtuositeit en hitpotentie als bijvoorbeeld het vroege werk van Mike Oldfield. Het meest opmerkelijk is echter Hevia's zelfontworpen instrument, een elektronische doedelzak, die het geluid van de traditionele doedelzak alle eer aandoet maar er tegelijkertijd net zover bovenstaat als de klapschaats boven de Friese doorloper!
De flamencogroep Pasa La Raya is een internationaal gezelschap met Nederland als uitvalsbasis. De danseressen Janine Keijzer, Nuria Manglano en Lianne Plugers worden begeleid door ervaren flamencomuzikanten Jose Ligero (zang), Yorgos Valeris (gitaar) en telg uit de beroemde flamencofamilie Marvin Cortes (cajon). Het programma is getiteld Siguiendo en vormt een aaneenschakeling van aangename, sfeervolle stukken, waarin de nadruk ligt op de flamencodans. Naast traditioneel werk verwerkt Pasa La Raya ook nieuwe elementen in de show.


Roland Wetzels
Melkweg Publiciteit
Lijnbaansgracht 234-a
1017 PH Amsterdam
tel (31) (0)20 5318168
fax (31) (0)20 5318198
e-mail (roland@melkweg.nl)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie