Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College 'Wat is comparatief denken?'door dr. U. Libbrecht

Datum nieuwsfeit: 20-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

COMPARATIEVE FILOSOFIE (1 en 2) Prof. dr. Ulrich Libbrecht, zaterdagen 20 januari en 17 februari 2001

Bij Ulrich Libbrecht staat het onderwerp 'Wat is comparatief denken?' centraal. Aan de hand van een model dat hij heeft ontwikkeld zal hij ons wegwijs maken in enkele filosofische begrippen zoals: 'zijn', 'worden', en 'niet-zijn'. Op het oog moeilijke materie die hij op een voor ieder begrijpelijke wijze en met de nodige humor zal verduidelijken. Ulrich Libbrecht zal in de tweede bijeenkomst met name spreken over de toepassingsmogelijkheden van zijn model.

Prof. dr. Ulrich Libbrecht (1928) begon met een Regentaat Wiskunde-Wetenschappen en was leraar Wiskunde. Hij studeerde Oosterse Taalkunde en Sinologie, promoveerde cum laude aan de Rijksuniversiteit Leiden, met als proefschrift: Chinese Mathematics in the 13th Century (M.I.T.-Press, 1972). In 1972 werd hij hoogleraar met als opdracht sinologische studies, Chinese filosofie en Boeddhologie aan de faculteit Letteren en Wijsbegeerte te Leuven. Later kreeg hij de nevenopdracht 'Comparative Philosophy' aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte. Sinds 1993 is hij met emeritaat. Prof. Libbrecht heeft in Antwerpen de 'School voor comparatieve filosofie' opgericht, en hij is de grondlegger en de inspirator van onze stichting 'Filosofie Oost - West' in Nederland.

Algemene gegevens:

1) CURSUSPROGRAMMA "ORIËNTATIE IN VERSCHEIDENHEID" van de Stichting filosofie Oost - West

2) FOW is een landelijke organisatie: Filosofie Oost-West wil bijdragen aan de ontwikkeling van mondiaal denken op basis van begrip en respect en niet op basis van politieke macht, economisch gewin of Westerse dominantie. Zij streeft ernaar dat de verschillen in denken samen komen tot een dialoog. De Stichting is levensbeschouwelijk neutraal.

3) Op negen zaterdagen per jaar verzorgen - parallel aan elkaar - vier docenten elk vier uur colleges over een vastgelegd onderwerp.
4) Adres: Vergader- en zalencentrum "Vredenburg 19", Vredenburg 19 in UTRECHT.
5) Tijd van 10.00 - 16.30 uur; toegang f 75,- per dag aan de zalen te voldoen.
6) Data voor 2001 zijn de zaterdagen 19 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april, 12 mei, 15 september, 6 oktober, 10 november en 15 december.
7) Folder en inschrijven bij Filosofie Oost - West, Oude Rijksstraatweg 9, 7391 MA Twello of e-mail info@filosofie-oostwest.nl
8) Website: www.filosofie-oostwest.nlreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie