Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GGD-Den Haag onderzoekt voedselvergiftiging bij ministerie

Datum nieuwsfeit: 20-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Keuringsdienst van Waren onderzoekt mogelijke infectiebronnen voedselvergiftiging bij BZK

GGD-Den Haag onderzoekt voedselinfectie bij ministerie

De GGD-Den Haag is 18 januari begonnen met het onderzoek naar de oorzaak van de voedselinfectie onder circa 200 medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Het onderzoek bestaat uit twee delen. De GGD laat de stoelgangmonsters van zowel mensen met als zonder klachten door een laboratorium onderzoeken. Verder zijn vragenlijsten verspreid onder de medewerkers van BZK.

De Keuringsdienst van Waren heeft 18 januari het restaurant van het ministerie en het Lucent Danstheater geïnspecteerd en heeft voedselmonsters genomen voor onderzoek.

Inmiddels hebben zich wederom enkele medewerkers van BZK ziek gemeld. Het is niet bekend of deze recente ziekmeldingen alle te maken hebben met de voedselinfectie. Diverse medewerkers die midden deze week klachten hadden zijn weer aan het werk gegaan.

Na afloop van de nieuwjaarsreceptie van het ministerie zijn overgebleven broodjes aan de Kesslerstichting Den Haag aangeboden. GGD onderzoek wijst uit dat drie mensen van de Kesslerstichting kortstondig ziekteverschijnselen hebben gehad. In hoeverre dit in verband kan worden gebracht met een voedselinfectie is niet duidelijk. Inmiddels heeft de GGD gemeld dat deze drie mensen weer beter zijn.

19 januari 2001

last update: 19 januari 2001 ;pag.: 5597; auteur: 77 19 januari 2001 - pag. 5597 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie