Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen: overval op bejaarde

Datum nieuwsfeit: 20-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 20-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 20 januari 2000

Dagelijkse berichten

Veendam: man gewond na val met fiets
Een 20-jarige man uit Muntendam is gisteravond gewond geraakt aan zijn gezicht nadat hij met zijn was komen te vallen aan het Beneden Verlaat in Veendam. De man is door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hij verkeerde onder invloed van alcohol.

Veendam: automobilist aangehouden
De politie heeft gisteravond in de J.G. Pinksterstraat in Veendam een 22-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man bestuurde een auto terwijl hij onder invloed was van softdrugs. Politiemensen hadden de man eerder op de avond elders in Veendam gezien terwijl hij bezig was met het roken van softdrugs. De man is naar het politiebureau gebracht waar onder toezicht van een arts een urineproef is genomen. Laboratorium onderzoek moet uitwijzen of er inderdaad sprake is van rijden onder invloed. De verdachte is na verhoor heengezonden. Rijden na gebruik van (soft)drugs is strafbaar gesteld in artikel 8 van de Wegenverkeerswet, hetzelfde artikel wat ook het rijden onder invloed van alcohol verbied.

Hoogezand: tapijtdieven aangehouden
In de Kerkstraat in Hoogezand heeft de politie gistermiddag een 57-jarige man uit Harderwijk en een 53-jarige man uit Groningen aangehouden. De mannen worden verdacht van diefstal van een rol tapijt bij een tapijtboerderij aan de Woldweg in Kropswolde. Van die diefstal was telefonisch melding gemaakt bij de politie. Daarbij werd het signalement van de daders en de auto met aanhangwagen waarmee de rol was gestolen opgegeven. Surveillerende politiemensen zagen de auto rijden met daarachter een aanhangwagen waarop een rol tapijt was geladen. Aanvankelijk ontkenden de inzittenden van de auto de rol taptij te hebben gestolen. Eenmaal aan het politiebureau werden ze herkend door personeel van de tapijtzaak. Na verhoor zijn beide mannen heengezonden. Ze hebben bekend.

Hoogezand: inval in café
De politie heeft de afgelopen nacht een inval gedaan in een horecagelegenheid aan de Meint Veningastraat in Hoogezand. Daarbij zijn in totaal 27 mensen, bezoekers en personeelsleden van het café, aangehouden. De inval werd gedaan omdat bij de politie informatie was binnengekomen over de handel in harddrugs en (vuur)wapens. Bij de inval zijn geen drugs en/of wapens aangetroffen. Alle aangehouden mensen zijn naar het politiebureau gebracht en na het afleggen van een korte verklaring heengezonden.

Warffum: brand in boerderij
Gisteravond ontstond brand in een boerderij aan de Kloosterweg in Warffum. Door kortsluiting in een acculader vloog een tractor, waarvan de accu werd bijgeladen, in brand. Daarna raakte ook het dak in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle. De schade bleef beperkt tot het dak van de schuur. De tractor ging verloren. Tengevolge van de brand brak één asbest dakplaat. Dit leverde verder geen gevaar op.

Delfzijl e.o.: alcoholcontrole
Op verschillende plaatsen in Delfzijl, Appingedam, Spijk en Wagenborgen heeft de politie gisteravond alcoholcontroles gehouden. Daarbij werd van 538 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van bleek te veel te hebben gedronken.

Appingedam: aanhangwagen overbeladen
De politie heeft gisteravond proces-verbaal opgemaakt tegen een 22-jarige man uit Appingedam. De man reed in bestelauto met daarachter een aanhangwagen die beladen was met teelaarde. De aanhangwagen was zo vol geladen dat de aarde gemakkelijk op de weg kon vallen. Bij weging bleek de aanhangwagen meer dan 1000 kg (29 procent) was overbeladen. Ook de druk op de koppeling (trekhaak) van de bestelauto bleek te hoog te zijn. De automobilist kan binnenkort een acceptgiro tegemoet zien.

Zuidhorn: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vannacht op de Provinciale weg in Zuidhorn een 32-jarige automobilist uit de gemeente Grootegast aangehouden. De man reed in een auto en bleek bij controle te veel te hebben gedronken (1.3 promille). Na verhoor op het politiebureau is hij met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: opnieuw bekeuringen Oostersingel
De politie heeft gistermiddag 110 bestuurders bekeurd die het verbod om linksaf te slaan op de Oostersingel in Groningen negeerden. Sinds ruim twee maanden is het verboden om, komende vanaf de Oostersingel, linksaf het Damsterdiep op te slaan. De verplichte rijrichting is aangegeven middels een bord en een pijl op het wegdek.

Groningen: dronken man gewond
Een 45-jarige man uit Groningen is vannacht gewond geraakt toen hij met zien fiets kwam te vallen op het Gedempte Kattendiep in Groningen. De man, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, is met verwondingen aan het hoofd naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: jongens mishandeld
Op de Verlengde Hereweg in Groningen zijn vannacht een 17-jarige en een 18-jarige jongen, beiden uit Groningen, mishandeld. De beiden mannen liepen in de richting van het centrum en werden voorbij gefietst door een man op een fiets. Die riep iets tegen de voetgangers die daarom moesten lachen. De fietser kwam echter terug en gevolgd door nog twee mannen op een fiets. Gedrieën spraken ze de slachtoffers aan die direct daarop met een bijtende stof, mogelijk traangas of peperspray, in het gezicht werden gespoten. Ook werd de 17-jarige jongen met een ketting tegen het hoofd geslagen. De politie heeft een onderzoek ingesteld in de omgeving. Dat leverde niets op. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Groningen: bejaarde vrouw overvallen
Een 77-jarige vrouw is gisteravond overvallen in haar woning aan de Beukenlaan in Groningen. De vrouw bevond zich in de kamer van haar aanleunwoning toen er plotseling vanuit de slaapkamer een onbekende man de kamer binnenkwam. Die beval de vrouw haar sieraden af te doen en aan te wijzen waar zij haar geld had opgeborgen. Toen de vrouw vertelde dat ze geen geld in huis had werd de man agressief en bedreigde haar. Hij doorzocht daarop de woning waarna hij er vandoor ging. De insluiper nam twee tassen met daarin persoonlijke spullen van de vrouw mee. De sieraden die de vrouw af moest doen liet hij achter. Na het vertrek van de dader wist de bejaarde vrouw via de noodknop in haar woning alarm te slaan. De insluiper is vermoedelijk via een regenpijp op het dak geklommen en door een openstaand slaapkamerraam de woning binnen gegaan. Gezien het tijdstip waarop de beroving plaatsvond, globaal tussen 19.30 uur en 20.00 uur, is het niet ondenkbaar dat omwonenden of voorbijgangers de klauterpartij van de dader hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie, telefoonnummer 0900 8844.

Groningen: maaltijdbezorger overvallen
Aan de Prinsesseweg in Groningen is gisteravond een 22-jarige maaltijdbezorger overvallen. De man leverde had een bestelling afgeleverd bij een woning en werd daarna aangesproken door een jongeman die hem bedreigde en zijn geld eiste. De bezorger gaf daarop zijn geld, enkele tientjes, aan de man die er daarop op de bezorgbrommer van het slachtoffer vandoor ging. De bromfiets werd later teruggevonden achter de Perseusflat in Groningen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: valse naam
De politie heeft gisteravond tijdens een verlichtingscontrole in de binnenstad van Groningen de fiets van een 24-jarige vrouw uit Groningen in beslag genomen. De vrouw fietste zonder licht in de Brugstraat en werd door de politie staande gehouden. Ze kreeg een bekeuring maar gaf een valse naam op. Dat werd opgemerkt door de betrokken politieman die de vrouw ook daarvoor bekeurde. Dat leverde haar geldboetes van 50 (zonder licht) en 180 gulden (valse naam) op. De vrouw werd gesommeerd haar weg verder te voet te vervolgen. Zij deed dat aanvankelijk maar stapte later weer op en fietste verder. Na nogmaals te zijn bekeurd voor fietsen zonder licht, is de fiets van de vrouw om de overtreding te doen ophouden aan het politiebureau geplaatst. De eigenaresse kan de fiets vandaag weer afhalen.

Groningen: fietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval in de Oude Boteringestraat in Groningen is gistermiddag een 27-jarige man uit Groningen gewond geraakt. De man werd op de kruising met de Muurstraat geschept door een auto, bestuurd door een 41-jarige man uit Groningen, die de Boteringestraat indraaide. De fietser kwam te vallen en liep schouder letsel op. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie