Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen: overval op bejaarde

Datum nieuwsfeit: 20-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 20-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 20 januari 2000

Dagelijkse berichten

Veendam: man gewond na val met fiets
Een 20-jarige man uit Muntendam is gisteravond gewond geraakt aan zijn gezicht nadat hij met zijn was komen te vallen aan het Beneden Verlaat in Veendam. De man is door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hij verkeerde onder invloed van alcohol.

Veendam: automobilist aangehouden
De politie heeft gisteravond in de J.G. Pinksterstraat in Veendam een 22-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man bestuurde een auto terwijl hij onder invloed was van softdrugs. Politiemensen hadden de man eerder op de avond elders in Veendam gezien terwijl hij bezig was met het roken van softdrugs. De man is naar het politiebureau gebracht waar onder toezicht van een arts een urineproef is genomen. Laboratorium onderzoek moet uitwijzen of er inderdaad sprake is van rijden onder invloed. De verdachte is na verhoor heengezonden. Rijden na gebruik van (soft)drugs is strafbaar gesteld in artikel 8 van de Wegenverkeerswet, hetzelfde artikel wat ook het rijden onder invloed van alcohol verbied.

Hoogezand: tapijtdieven aangehouden
In de Kerkstraat in Hoogezand heeft de politie gistermiddag een 57-jarige man uit Harderwijk en een 53-jarige man uit Groningen aangehouden. De mannen worden verdacht van diefstal van een rol tapijt bij een tapijtboerderij aan de Woldweg in Kropswolde. Van die diefstal was telefonisch melding gemaakt bij de politie. Daarbij werd het signalement van de daders en de auto met aanhangwagen waarmee de rol was gestolen opgegeven. Surveillerende politiemensen zagen de auto rijden met daarachter een aanhangwagen waarop een rol tapijt was geladen. Aanvankelijk ontkenden de inzittenden van de auto de rol taptij te hebben gestolen. Eenmaal aan het politiebureau werden ze herkend door personeel van de tapijtzaak. Na verhoor zijn beide mannen heengezonden. Ze hebben bekend.

Hoogezand: inval in café
De politie heeft de afgelopen nacht een inval gedaan in een horecagelegenheid aan de Meint Veningastraat in Hoogezand. Daarbij zijn in totaal 27 mensen, bezoekers en personeelsleden van het café, aangehouden. De inval werd gedaan omdat bij de politie informatie was binnengekomen over de handel in harddrugs en (vuur)wapens. Bij de inval zijn geen drugs en/of wapens aangetroffen. Alle aangehouden mensen zijn naar het politiebureau gebracht en na het afleggen van een korte verklaring heengezonden.

Warffum: brand in boerderij
Gisteravond ontstond brand in een boerderij aan de Kloosterweg in Warffum. Door kortsluiting in een acculader vloog een tractor, waarvan de accu werd bijgeladen, in brand. Daarna raakte ook het dak in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle. De schade bleef beperkt tot het dak van de schuur. De tractor ging verloren. Tengevolge van de brand brak één asbest dakplaat. Dit leverde verder geen gevaar op.

Delfzijl e.o.: alcoholcontrole
Op verschillende plaatsen in Delfzijl, Appingedam, Spijk en Wagenborgen heeft de politie gisteravond alcoholcontroles gehouden. Daarbij werd van 538 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van bleek te veel te hebben gedronken.

Appingedam: aanhangwagen overbeladen
De politie heeft gisteravond proces-verbaal opgemaakt tegen een 22-jarige man uit Appingedam. De man reed in bestelauto met daarachter een aanhangwagen die beladen was met teelaarde. De aanhangwagen was zo vol geladen dat de aarde gemakkelijk op de weg kon vallen. Bij weging bleek de aanhangwagen meer dan 1000 kg (29 procent) was overbeladen. Ook de druk op de koppeling (trekhaak) van de bestelauto bleek te hoog te zijn. De automobilist kan binnenkort een acceptgiro tegemoet zien.

Zuidhorn: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vannacht op de Provinciale weg in Zuidhorn een 32-jarige automobilist uit de gemeente Grootegast aangehouden. De man reed in een auto en bleek bij controle te veel te hebben gedronken (1.3 promille). Na verhoor op het politiebureau is hij met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: opnieuw bekeuringen Oostersingel
De politie heeft gistermiddag 110 bestuurders bekeurd die het verbod om linksaf te slaan op de Oostersingel in Groningen negeerden. Sinds ruim twee maanden is het verboden om, komende vanaf de Oostersingel, linksaf het Damsterdiep op te slaan. De verplichte rijrichting is aangegeven middels een bord en een pijl op het wegdek.

Groningen: dronken man gewond
Een 45-jarige man uit Groningen is vannacht gewond geraakt toen hij met zien fiets kwam te vallen op het Gedempte Kattendiep in Groningen. De man, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, is met verwondingen aan het hoofd naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: jongens mishandeld
Op de Verlengde Hereweg in Groningen zijn vannacht een 17-jarige en een 18-jarige jongen, beiden uit Groningen, mishandeld. De beiden mannen liepen in de richting van het centrum en werden voorbij gefietst door een man op een fiets. Die riep iets tegen de voetgangers die daarom moesten lachen. De fietser kwam echter terug en gevolgd door nog twee mannen op een fiets. Gedrieën spraken ze de slachtoffers aan die direct daarop met een bijtende stof, mogelijk traangas of peperspray, in het gezicht werden gespoten. Ook werd de 17-jarige jongen met een ketting tegen het hoofd geslagen. De politie heeft een onderzoek ingesteld in de omgeving. Dat leverde niets op. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Groningen: bejaarde vrouw overvallen
Een 77-jarige vrouw is gisteravond overvallen in haar woning aan de Beukenlaan in Groningen. De vrouw bevond zich in de kamer van haar aanleunwoning toen er plotseling vanuit de slaapkamer een onbekende man de kamer binnenkwam. Die beval de vrouw haar sieraden af te doen en aan te wijzen waar zij haar geld had opgeborgen. Toen de vrouw vertelde dat ze geen geld in huis had werd de man agressief en bedreigde haar. Hij doorzocht daarop de woning waarna hij er vandoor ging. De insluiper nam twee tassen met daarin persoonlijke spullen van de vrouw mee. De sieraden die de vrouw af moest doen liet hij achter. Na het vertrek van de dader wist de bejaarde vrouw via de noodknop in haar woning alarm te slaan. De insluiper is vermoedelijk via een regenpijp op het dak geklommen en door een openstaand slaapkamerraam de woning binnen gegaan. Gezien het tijdstip waarop de beroving plaatsvond, globaal tussen 19.30 uur en 20.00 uur, is het niet ondenkbaar dat omwonenden of voorbijgangers de klauterpartij van de dader hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie, telefoonnummer 0900 8844.

Groningen: maaltijdbezorger overvallen
Aan de Prinsesseweg in Groningen is gisteravond een 22-jarige maaltijdbezorger overvallen. De man leverde had een bestelling afgeleverd bij een woning en werd daarna aangesproken door een jongeman die hem bedreigde en zijn geld eiste. De bezorger gaf daarop zijn geld, enkele tientjes, aan de man die er daarop op de bezorgbrommer van het slachtoffer vandoor ging. De bromfiets werd later teruggevonden achter de Perseusflat in Groningen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: valse naam
De politie heeft gisteravond tijdens een verlichtingscontrole in de binnenstad van Groningen de fiets van een 24-jarige vrouw uit Groningen in beslag genomen. De vrouw fietste zonder licht in de Brugstraat en werd door de politie staande gehouden. Ze kreeg een bekeuring maar gaf een valse naam op. Dat werd opgemerkt door de betrokken politieman die de vrouw ook daarvoor bekeurde. Dat leverde haar geldboetes van 50 (zonder licht) en 180 gulden (valse naam) op. De vrouw werd gesommeerd haar weg verder te voet te vervolgen. Zij deed dat aanvankelijk maar stapte later weer op en fietste verder. Na nogmaals te zijn bekeurd voor fietsen zonder licht, is de fiets van de vrouw om de overtreding te doen ophouden aan het politiebureau geplaatst. De eigenaresse kan de fiets vandaag weer afhalen.

Groningen: fietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval in de Oude Boteringestraat in Groningen is gistermiddag een 27-jarige man uit Groningen gewond geraakt. De man werd op de kruising met de Muurstraat geschept door een auto, bestuurd door een 41-jarige man uit Groningen, die de Boteringestraat indraaide. De fietser kwam te vallen en liep schouder letsel op. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...