Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TNO vol vertrouwen over analyse veiligheidssituatie Ypenburg

Datum nieuwsfeit: 20-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO)
Zoek soortgelijke berichten

TNO ziet analyse van veiligheidssituatie Ypenburg vol vertrouwen tegemoet


20 januari 2001

De gezamenlijke analyse van VROM, Defensie en TNO om vast te stellen welke hoeveelheden opslag van munitie en energetische stoffen passen binnen de veiligheidszone zoals die nu in TNO-locatie Ypenburg bestaat, zal zo snel mogelijk moeten beginnen. TNO heeft er alle vertrouwen in dat uit die analyse naar voren komt, dat het onderzoek en de opslag van werkvoorraden door TNO altijd veilig is geweest en ook in de toekomst veilig voor zowel personeel als omgeving zullen kunnen blijven plaatsvinden. TNO begrijpt overigens het streven van het kabinet om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen over de situatie die eerder deze week is ontstaan.

Onderzoek op Ypenburg gaat in tussentijd door
Minister Pronk (VROM) en staatssecretaris Van Hoof (Defensie) hebben 19 januari 2001 besloten om nog komende week de opslag van munitie en explosieven bij de vestiging op Ypenburg van TNO terug te brengen tot het minimum noodzakelijke om het onderzoek van TNO aldaar te kunnen laten doorgaan. Ook zullen zij in overleg met TNO bepalen welke opslag kan worden toegestaan. Zij voelden zich daartoe gedwongen door een uitspraak van de Raad van State eerder deze week die bepaalde dat een grotere veiligheidsafstand tot de bewoning moet worden aangehouden tenzij het tegendeel kan worden aangetoond.

TNO scherp alert op voortgang onderzoek voor overheid en anderen TNO zal er bij de gesprekken met de overheid scherp op letten dat deze vestiging van TNO Prins Maurits Laboratorium in alle redelijkheid zijn werk kan blijven doen. TNO doet op de locatie Ypenburg onderzoek naar de eigenschappen van explosieve stoffen zoals bv vuurwerk en naar de beschermingsmiddelen tegen o.a. munitie en steekwapens. Voor dit werk houdt TNO geringe werkvoorraden van de te onderzoeken of te gebruiken materialen opgeslagen in speciale bunkers.

Belangrijke opdrachtgevers voor het onderzoek van TNO op Ypenburg zijn de ministeries van Defensie, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (politie), Buitenlandse Zaken (bescherming van ambassades) en recentelijk ook VROM en Justitie-Openbaar Ministerie (vuurwerk). Meer informatie:
TNO

Contactpersoon:
Persvoorlichting

Maarten Lörtzer
Telefoon 015 269 49 75

June Vasconcellos

Telefoon 015 269 49 05

Fax 015 262 73 35
E-mail (pressinfo@tno.nl)

Postbus 6050
2600 JA, Delftreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie