Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 12.00 uur

Datum nieuwsfeit: 20-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 12.00 uur
Inbreker overlopen en aangehouden

MAARSSEN Op vrijdag 19 januari, omstreeks twee uur in de middag, zag een getuige dat een onbekende man probeerde in te breken in een woning aan de Klokjeslaan. De getuige ging op de inbreker af die hierop wegvluchtte. Door de getuige werd de politie gewaarschuwd die in de omgeving een 22-jarige inwoner van Utrecht kon aanhouden die aan het opgegeven signalement voldeed.

De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten. Van de woning bleek een ruit vernield te zijn en waren meubels beschadigd door het glas van de vernielde ruit.

Snelheidscontrole

MONTFOORT Door de politie werd op vrijdag 19 januari tijdens de middag een snelheidscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op de M.A. Reinaldaweg. Tijdens de controle werden 477 voertuigen gecontroleerd. Van dit aantal bleken 35 bestuurders sneller te rijden dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 116 km/h.

Verlichtingscontrole

WOERDEN Op vrijdag 19 januari werd door de politie een verlichtingscontrole gehouden tijdens de avonduren op de Westdam. Er werd tegen 16 bestuurders van fietsen en bromfietsen proces-verbaal opgemaakt voor het niet voeren van verlichting. Een bromfietsbestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat.

Alcoholcontrole

BREUKELEN/WILNIS Op de Provinciale weg N 401 en de Ir. Enschedeweg werd tijdens de avonduren van vrijdag 19 januari gecontroleerd op het gebruik van alcohol door bestuurders. Van 55 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Geen van de bestuurders bleek teveel gedronken te hebben.

Openlijke geweldpleging
MONTFOORT Op zaterdag 20 januari werd omstreeks vijf uur s nachts gemeld dat er gevochten werd op het Van Rooijenplein. De vechtpartij vond plaats op de openbare weg. Ter plaatse trof de politie een aantal mannen en een vrouw aan die vertelden onenigheid gehad te hebben met een tweetal jongens.

Een van de mannen, een 21-jarige inwoner van Woerden, had een aantal kopstoten van het tweetal gehad. Dit was volgens hem zonder enige aanleiding gebeurd. Vervolgens waren er over en weer diverse klappen uitgedeeld. Ook was er door het tweetal een ruit van de voordeur van een woning ingeslagen.

Door de politie werd op aanwijzing van de aangever een onderzoek ingesteld in de woning van de vermoedelijke verdachten. Daar bleek dat een van de verdachten, een 28-jarige inwoner van Montfoort, ook gewond was geraakt bij de openlijke geweldpleging.

Zowel het slachtoffer als de mogelijke dader moesten voor behandeling naar het ziekenhuis worden overgebracht. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld naar de aard en omstandigheden van de openlijke geweldpleging.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie