Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 13.00 uur

Datum nieuwsfeit: 20-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 13.00 uur
Modder gooiende jongens

AMERSFOORT Op vrijdag 19 januari werd de politie in de middag gestuurd naar de Langestraat. Op het dak zouden jongens lopen die met modder aan het gooien waren naar het winkelend publiek. Ter plaatse trof de politie op het dak een 15-jarige jongen uit Soesterberg en 2 jongens van 17 en 16 jaar uit Amersfoort aan.

Deze bekenden modder vanaf het dak naar beneden gegooid te hebben. Veel mensen bleken na onderzoek geraakt te zijn maar niemand kon ontdekken waar dit vandaan kwam. Het winkelend publiek die dit overkwam liep hierna verder. Ook bleek een geparkeerde auto besmeurd te zijn met modder.

Het drietal werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De politie maakte proces-verbaal wegens baldadigheid tegen hen op en de drie werden aan hun ouders meegegeven.

Controle winkelcentrum Leusden

LEUSDEN Op vrijdag 19 januari werd tijdens de avond door de politie gecontroleerd in en rondom het winkelcentrum aan `t Plein. Er werden onder andere 8 bekeuringen opgemaakt wegens het niet voeren van fietsverlichting en 4 maal werd geverbaliseerd voor het fietsen over het winkelcentrum.

Lastige klant

AMERSFOORT Op vrijdag 19 januari werd de politie te hulp gevraagd bij een horecagelegenheid aan het Hof. Voor de zaak stond een 36-jarige inwoner van Amersfoort die niet naar binnen mocht omdat het vol was. Het personeel werd door de man bedreigd en de man bleef lastig.

Toen de politie aanwezig was en de verdachte vorderde om weg te gaan bleef de man bedreigen en begon te vechten. Met geweld kon de verdachte door de politie uiteindelijk worden aangehouden. De verdachte werd ingesloten.

Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt wegens bedreiging, het niet voldoen aan de vordering om weg te gaan en het plegen van verzet. Een van de agenten liep bij de aanhouding licht letsel op.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Surveillerende politieagenten zagen op zaterdag 20 januari, omstreeks twee uur in de nacht een bestuurder met zijn personenauto over de Operaweg rijden. De bestuurder hield bij de radarpalen langs de weg zijn snelheid in en maakte vervolgens weer snelheid. Bij controle bleek de bestuurder, een 35-jarige inwoner van Zeewolde, alcohol te hebben gedronken.

De verdachte werd aangehouden en moest de ademanalyse ondergaan. De ademanalyse kon de verdachte niet uitvoeren vanwege een lichamelijke aandoening waarna de bloedproef werd afgenomen. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

Lastige dronken rijder
AMERSFOORT Op zaterdag 20 januari, omstreeks tien voor drie `s nachts, zagen politieagenten een auto over de Leusderweg rijden, waarvan de bestuurder vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. De auto werd staande gehouden en de bestuurder, een 34-jarige inwoner van Amersfoort, werd aangehouden.

Aan het bureau weigerde de verdachte iedere medewerking aan het onderzoek naar zijn alcoholgebruik. De verdachte stelde zich recalcitrant op en bij het verlaten van het bureau omstreeks vijf uur griste hij verschillende papieren uit de handen van de dienstdoende agenten en sloeg hij een agent tegen het hoofd. De verdachte werd hierop weer aangehouden terzake mishandeling en ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie