Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten politiedistrict Sittard

Datum nieuwsfeit: 20-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 20-01-2001 Persberichten district Sittard
Zaterdag, 20 januari 2001

District Sittard

Sittard; zonder enige aanleiding
Een 15-jarige jongen uit Sittard heeft afgelopen vrijdagnamiddag bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Het slachtoffer werd omstreeks 18.00 uur die vrijdagamiddag bij de stadssporthal aan het Stadswegske in Sittard zonder enige aanleiding door een groep jongens geslagen en getrapt. Daarbij liep het slachtoffer allerlei pijnlijke plekken en zwellingen op aan ondermeer zijn hoofd en benen. De politie die een onderzoek instelt naar deze mishandeling / openlijke geweldpleging, heeft gisteravond/diezelfde vrijdagavond thuis een 17-jarige jongen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze mishandeling / openlijke geweldpleging. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten (inmiddels in verzekering gesteld). De politie die verder onderzoek instelt, denkt binnenkort nog andere verdachten aan te kunnen houden.

Sittard; opgepakt wegens belediging
De politie heeft afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht op de Stationsstraat in Sittard een 42-jarige Maastrichtenaar aangehouden. Die kwam uit een cafe gelopen en uitte zonder enige aanleiding in het voorbijlopen beledigende taal in de richting van enkele politie-agenten. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en heeft bekend. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op waarna de verdachte werd heengezonden.

Geleen; verlichtingscontrole
De politie heeft afgelopen vrijdagavond op de Kummenaedestraat in Geleen een verlichtingscontrole gehouden. Daarbij werden totaal 35 voertuigbestuurders (automobilisten, fietsers en bromfietsbestuurders) bekeurd terzake het niet of ondeugdelijk voeren van de voertuigverlichting.

Geleen; aanrijding
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht omstreeks 04.30 uur vond op de Beatrixlaan in Geleen een aanrijding plaats. Een onbekende automobilist raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt, botste tegen een boompje, vervolgens tegen een bij een woning op de oprit staande auto en kwam tegen een scheidingsmuurtje van het perceel tot stilstand. Tengevolge van die klap raakte het scheidingsmuurtje over een lengte van ongeveer drie meter lengte vernield. De politie die terplaatse kwam trof de automobilist(e) / niemand meer terplaatse aan (bestuurder/ster had plaats van de aanrijding verlaten zonder diens identiteit kenbaar te maken). De auto die tengevolge van de aanrijding total loss was geraakt, werd afgesleept. Bleek dat de auto in afgelopen nacht in Obbicht was gestolen (Obbichtse eigenaar aangifte van gedaan). De politie stelt een onderzoek in naar de autodiefstal en wie er met de auto heeft gereden.

Elsloo; onder invloed
Bij controle afgelopen vrijdagavond op de Sanderboutlaan in Elsloo van een 51-jarige automobilist uit Beek bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1 promille) dan maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Born; brand
Afgelopen vrijdagmiddag, omstreeks 16.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Brugstraat in Born. Bleek dat brand was ontstaan in de schuur/garage bij een woning. Niet uitgesloten is dat de brand is ontstaan bij reparatiewerkzaamheden aan een bromfiets waarbij bromfietsbenzine is gemorst en mogelijk vlam heeft gevat. Een van de bewoners, een jongeman liep tengevolge van de brand brandwonden op en heeft ook rook en brandbluspoeder ingeademd waarvoor hij zich medisch heeft laten verzorgen. De schade bestaat uit een half afgebrande bromfiets, enkele verbrande dekens en flinke rook / roet en brandbluspoederschade in de garage.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie