Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: man omgekomen bij ongeval

Datum nieuwsfeit: 20-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 20-01-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Man omgekomen bij ongeval
DRONTEN Een 52-jarige inwoner van Elburg is vanochtend vroeg bij een ongeval op de Drontermeerdijk om het leven gekomen. De man, die vanuit de richting Elburg kwam, had zijn auto stilgezet op de linkerrijstrook en was uitgestapt, vermoedelijk om naar een aangereden uil te kijken. Een 44-jarige automobilist uit Kampen, die vanuit tegenovergestelde richting kwam aanrijden en een auto zag stilstaan op zijn rijstrook, kon deze niet aan de linkerkant passeren omdat hem een auto tegemoet kwam. Hij passeerde de stilstaande auto daarom aan de rechterkant en kwam in botsing met de Elburger. Bij aankomst van de hulpverleningsdiensten bleek de 52-jarige aan de gevolgen van de botsing te zijn overleden.

Brandende voertuigen
EMMELOORD Het verkeer op de Kamperweg is gisteravond korte tijd omgeleid tijdens het afslepen van een tankauto gevuld met brandstof. De tankwagen moest gesleept worden omdat kort daarvoor een brandje was ontstaan door een vastgelopen rem. Het vuur werd door de brandweer geblust en toen bleek dat de wiellager na een klein stukje rijden opnieuw warm werd, is de wagen door de sleepdienst naar het dichtstbijzijnde erf gesleept en daar tijdelijk gestald. BIDDINGHUIZEN De Biddingringweg is gisteren aan het eind van ochtend in verband met ontploffingsgevaar korte tijd afgesloten geweest, nadat een auto (die op weg was naar een garage voor een APK-keuring) vlam vatte. De brandweer heeft het vuur geblust en het wrak is afgesleept. ALMERE Een getuige meldde afgelopen nacht dat op het Muiderzand een auto in brand stond. De brandweer is uitgerukt en heeft het vuur geblust, waarna het restant van de auto is afgesleept. De politie houdt rekening met brandstichting en onderzoekt de zaak.

Rijden onder invloed
In Flevoland zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 personen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Een 29-jarige Urker reed vrijdagavond op de Grote Fok met zijn auto tegen een geparkeerde auto, reed door en kwam later op de fiets terug. Hij werd aangehouden en blies 1,3 promille. Op de Piramideweg in Urk blies een 22-jarige bromfietser uit die plaats, die werd gecontroleerd omdat hij geen helm droeg, 0,6 promille. Ook op de Waddenlaan in Lelystad is gisteravond een 48-jarige man uit Lelystad aangehouden die onder invloed reed (gaan nadere gegevens over het voorval bekend). Allen zijn op het politiebureau verhoord en hebben een rijverbod in combinatie met een boete of een dagvaarding gekregen.

Aanhouding na vervoer vuurwerk
DRONTEN Tegen een 69-jarige automobilist uit Aalst (Gld) is gistermiddag proces-verbaal opgemaakt omdat hij ruim 400 kg. vuurwerk in zijn auto vervoerde zonder de juiste papieren en zonder dat zijn auto daarvoor goed ingericht was. De auto werd door de politie aan de West aan de kant gezet, na de melding van iemand die de auto met lading had zien rijden. Het vuurwerk is in beslag genomen en veilig opgeslagen.

Aanhouding na melding auto-inbraak
ALMERE Na de melding van getuigen gisteravond dat twee personen bezig waren met het openbreken van een auto, heeft de politie in de Marktmeesterstraat twee mannen (beiden 20 uit Almere) aangehouden die voldeden aan de opgegeven beschrijvingen. Tijdens de fouillering bleek één van de verdachten 11 zakjes weed bij zich te hebben. Toen na contact met de eigenaar van de auto bleek dat de schade aan zijn portier oud was, is 1 van de verdachten heengezonden. Degene bij wie de weed werd aangetroffen is ingesloten op verdenking van overtreding van de opiumwet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie