Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 20-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 20-01-2001

2e Persbericht zaterdag 20 januari 2001

Politieberichten

Eindhoven: Diefstal auto
Zaterdag tussen 0.30 en 4.05 uur is vanaf de Stratumsedijk een blauwe personenauto, Volkswagen Golf TDI, kenteken 10-GH-LF, gestolen.

Eindhoven: Autos in brand
Zaterdagmorgen omstreeks 2.20 uur brandde een personenauto op de Hastelweg geheel uit. Onbekend hoe de brand is ontstaan. Als gevolg van de brand zijn enkele ruiten van een woning op de Hastelweg gesprongen. De brandweer bluste de brand.

Dezelfde morgen omstreeks 3.40 uur brandde een personenauto op de Antwerpenlaan ge-deeltelijk uit. Een raampje van een portier was ingeslagen. Onbekend hoe de brand is ontstaan.

Eindhoven: Mishandeling
Zaterdagmiddag om 13.30 uur is op de Newtonstraat een 45-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij had daar twee vrouwen geslagen en geschopt. De verdachte ging verhaal halen bij de vrouwen omdat een van hen even daarvoor met haar auto tegen de spiegel van zijn auto was gereden. De gewaarschuwde politie heeft de aangehouden man voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte diefstal auto aangehouden
Zaterdagavond om 19.37 uur is op de Vestdijk een 31-jarige man uit Eindhoven aange-houden. Even daarvoor had een getuige gezien dat de man op de Oude Stadsgracht aan een auto stond te rommelen en daar even later mee wegreed. Hij waarschuwde de politie die de verdachte in de weggenomen auto op de Vestdijk aantrof. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Diefstal autos
Tussen vrijdagmiddag 17.30 en zaterdagmorgen 9.30 uur is vanaf het Geulplantsoen een blauwe personenauto, Opel Vectra, kenteken LN-BB-76, gestolen.

Op zaterdag tussen 0.05 en 10.00 uur is vanaf de Hikspoorstraat een blauwe personenauto, Opel Vectra 1,7 D, kenteken FH-FF-58, gestolen.

Helmond: Diefstal kleding
Zaterdagmiddag tussen 13.45 en 14.00 uur is van een 53-jarige man uit Helmond een tas, met daarin drie spijkerbroeken, gestolen. De man was aan het winkelen in een winkel op de Markt. In een paskamer paste hij een trui die te klein was. Hierop legde hij zijn tas met spijkerbroeken in de paskamer en liep de winkel in om een grotere maat trui te halen. Bij zijn terugkomst in de paskamer bleek de tas met spijkerbroeken verdwenen te zijn.

Helmond: Doorrijden na aanrijding
Zaterdagmiddag omstreeks 16.50 uur raakte bij een aanrijding op de Kanaaldijk Noord West een 44-jarige fietser uit Helmond gewond. Hij fietste over de kanaaldijk Noord West. Plot-seling reed daar een auto vanaf een parkeerterrein de weg op en botste tegen de fietser. Direct daarna reed de automobilist weg zonder zijn identiteit bekend te maken. De fietser klaagde over pijn aan zijn been.

Helmond: Winkeldiefstal
Zaterdagmiddag om 12.15 uur is in een winkel in de Elzaspassage een 52-jarige vrouw uit Lieshout aangehouden. Zij nam daar een doosje met cds weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij kreeg een geldboete van fl. 240,- Zaterdagmiddag om 16.35 uur is op de Engelseweg door een beveiligingsbeambte een 35-jarige man uit Helmond aangehouden. De man nam daar twee boormachines uit een winkel weg zonder deze af te rekenen. Toen de beveiligingsbeambte hem daarop aansprak liep de Helmonder snel weg. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden aange-houden. Hij trachtte met geweld zich aan de aanhouding te ontrekken. De gewaarschuwde politie heeft verdachte overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Alcohol
Zaterdagmorgen om 4.29 uur is een 22-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor was hij met zijn auto tegen een vangrail gereden op de A58 en was doorge-reden. De gewaarschuwde politie trof de man rijdend op de Biesterdwarsweg aan. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. Hij blies 1,40 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De Eindhovenaar kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal.

Asten: Aanrijding met gewonden
Zaterdagmorgen omstreeks 9.55 uur raakten bij een aanrijding op de Waardjesweg twee automobilisten en een inzittenden gewond. De 35-jarige automobilist uit Asten reed over de Waardjesweg richting Heesakkerweg. Uit tegenovergestelde richting kwam de 45-jarige au-tomobilist uit Someren. Gekomen in een aldaar gelegen bocht schoof de Astenaar over het gladde wegdek rechtdoor. Hij kwam daarbij op de linkerzijde van de weg en botste tegen de uit tegenovergestelde richting komende Somenaar. Allen klaagde over pijn aan borst, knie en hoofd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie