Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing over veenkoloniale landbouw na 1945 in Stadskanaal

Datum nieuwsfeit: 21-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Stadskanaal, 18 januari 2001 Persbericht

Activiteit: Lezing over de veenkoloniale landbouw na 1945 door de heer J. Bartelds

Datum: zondag 21 januari 2001

Tijd: aanvang 14.30 uur, zaal open vanaf 14.00 uur

Plaats: Streekhistorisch Centrum, Ceresstraat 2 (naast de watertoren) te Stadskanaal

Entree: ¦ 5,00 ; donateurs ¦ 3,50

Op zondagmiddag 28 januari a.s. zal de heer J. Bartelds een lezing houden over de landbouw in de veenkoloniën. De naoorlogse ontwikkelingen tot en met de huidige toekomtvisies zullen daarbij centraal staan. De spreker zal in zijn betoog vooral de plaats van de landbouw in de maatschappij, zowel in economisch als ecologisch opzicht, belichten. Gepoogd zal worden in grote lijnen weer te geven hoe de naoorlog­se veenkoloniale landbouw en zijn omgeving elkaar wederzijds hebben beïnvloed.

De heer J. Bartelds runt samen met zijn broer een traditioneel akkerbouwbedrijf alsmede een pluimveebedrijf in de Tweede Exloërmond. Verder is hij bestuurlijk actief in het waterschap 'Hunze en Aa's' en de Noordelijke Land- en Tuinbouworgani­satie.

Tijdens de pauze is er gelegenheid tot het drinken van een kopje koffie of thee. Bovendien kan men deze middag (voor het laatst!) de tentoonstelling 'Het Stadskanaal, Waterweg en Levensader' bezichtigen.

Meer informatie: 0599-612649

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie