Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard

Datum nieuwsfeit: 21-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 21-01-2001 Persberichten district Sittard
Zondag, 21 januari 2001

District Sittard

Sittard; verbaasd....
De politie heeft afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Limbrichterstraat in Sittard een 25-jarige man uit die plaats aangehouden. Die uitte beledigingen tegen de agenten toen die in de politie-auto langs hem reden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het verhoor bekende de verdachte in de richting van de dienders beledigingen te hebben geuit en verklaarde verbaasd.... te zijn geweest toen de politie stopte en hem vervolgens aanhield. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Sittardenaar.

Sittard; onder invloed
Afgelopen zaterdagmiddag kreeg de politie een melding dat op de Bergerweg in Sittard een auto van de weg was gereden en in de berm was geraakt. De politie die terplaatse ging trof bij een auto in de berm een 33-jarige man (red; met nog onbekende woon of verblijfplaats) aan waarvan de politie aanwijzingen kreeg dat hij onder invloed was. De verdachte werd op verdenking van het onder invloed besturen van een auto aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte ontkent met de auto (die is afgesleept) te hebben gereden en de politie die het rijbewijs van de verdachte heeft ingevorderd, stelt een nader onderzoek in. Een bestuurder van een brommobiel die op het fietspad links tegen het verkeer in reed, trok afgelopen nacht op de Tunnelstraat in Sittard de aandacht van de politie. Bleek dat de brommobielbestuurder onder invloed het voertuig bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Geleen; verdovende middelen
Bij controle afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Bachstraat in Geleen van een 30-jarige automobilist uit die plaats kreeg de politie aanwijzingen dat de Geleendenaar verdovende middelen bij zich had. Bij nader onderzoek en controle kwamen plotseling uit zijn jaszak totaal ruim vijfhonderd, vermoedelijk XTC-tabletten tevoorschijn alsmede een kleine hoeveelheid amfetamine/speed en hennep. De verdachte werd aangehouden en de verdovende middelen werden inbeslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Geleen; verdachte gewapende overval aangehouden De politie heeft afgelopen zaterdag in Roermond een 31-jarige man uit die plaats aangehouden. De Roermondenaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval afgelopen vrijdagmiddag op een montage/constructiebedrijf aan de Peschstraat in Geleen. De politie startte meteen een recherche-onderzoek waarbij de Roermondenaar als verdachte in beeld kwam. Hij werd na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.
Afgelopen vrijdagmiddag, omstreeks 13.30 uur kreeg de politie een melding van een overval op een montage/constructiebedrijf aan de Peschstraat in Geleen. Twee met een vuistvuurwapen gewapende mannen kwamen het bedrijfsgebouw binnen en dwongen onder bedreiging met het vuistvuurwapen het aanwezige personeel tot afgifte van geld. Er is toen niet geschoten maar door de overvallers is wel geslagen/geschopt. Niemand is gewond geraakt. De overvallers zijn na de overval met de buit in een auto er vandoor gereden.

Elsloo; aanrijding
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 19-jarige automobilist uit Beek. Die wordt ervan verdacht afgelopen vrijdagavond op de Michiel de Ruyterstraat in Elsloo een aanrijding te hebben gehad met de auto terwijl hij geen rijbewijs heeft en de auto niet is verzekerd. Vermoedelijk bij een inhaalmanoevre raakte de automobilist die avond met de auto van de weg en botste tegen een geparkeerde auto die bij een woning op de oprit stond geparkeerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie