Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen en Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 21-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: 21-01-2001
Persberichten Districten Heerlen en Kerkrade Zondag 21 januari

Dsitricten Heerlen en Kerkrade

Nuth; taxichauffeur overvallen
Een 33-jarige taxichauffeur uit Heerlen werd zaterdagavond door vermoedelijk drie mannen op de Uitleggersweg tussen Wijnandsrade en Hellebroek gemeente Nuth overvallen en beroofd van zijn beurs met plm. F 120,- en twee mobiele telefoons.
Omstreeks 21.45 uur reed de man over bovengenoemde weg toen hij daar een witte Opel Kadett zag staan waarachter een man op de grond lag en twee personen die naast de auto stonden.
Omdat de chauffeur dacht dat er een ongeval gebeurd was en hij wilde helpen stopte hij. Hierop stapte een van de mannen in z(n auto en vroeg of hij een ambulance wilde bellen. Toen de hulpvaardige chauffeur wilde bellen kreeg hij plotseling een vuurwapen voorgehouden en moest hij zijn beurs en telefoons afgeven.
Nadat de man hieraan voldaan had stapten alledrie de mannen in de kadett en reden weg in de richting van Nuth.
Van de overvallers ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Brunssum; rijden onder invloed
Vrijdagnacht werd op de Prins Hendriklaan in Brunssum een 36-jarige inwoner van die plaats aangehouden in verband met het rijden onder invloed.
De man werd omstreeks 01.45 uur aan een routinecontrole onderworpen en omdat hij gedronken had werd hij meegenomen naar het bureau. Daar gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1,63. Tegen hem werd proces verbaal opgemaakt.
Na controle bleek de man ook nog gesignaleerd te staan voor een boete van f 3300,- of 62 dagen vervangende hechtenis. Daar de man niet betalen kon werd hij ingesloten.

Heerlen; brutale straatroof
Een 49-jarige inwoonster van Heerlen werd vrijdagavond op de Voskuilenweg in haar woonplaats door een tot nu toe onbekende persoon op een scooter van haar handtas Beroofd.
Het slachtoffer liep rond 18.30 uur over het trottoir op bovengenoemde straat en werd door een persoon op een bromscooter van achteren benaderd.
Deze persoon greep haar handtas vast en reed vervolgens vol gas verder. Het slachtoffer hield de tas echter vast en daardoor werd ze enkele meters meegesleurd alvorens ze de tas moest loslaten. De dader ging ervandoor en de vrouw bleef ontdaan en licht gewond achter. Het slachtoffer bleek enkele bloeduitstortingen en schaafwonden te hebben en ze moest zich onder behandeling stelen van een arts. De dader is spoorloos.

Brunssum; taxichauffeur mishandeld en beroofd
Vrijdagnacht werd een 29-jarige taxichauffeur uit Brunssum op de Europalaan in zijn woonplaats door twee mannen mishandeld en van zijn beurs met daarin enkele honderden guldens beroofd. De chauffeur had het tweetal omstreeks 04.00 uur in Heerlen opgepikt en vervolgens op bovengenoemd straat afgezet.
Toen een van de mannen betaalde stapte de andere uit en opende de deur van de bestuurder. Deze werd hierop met grof geweld uit zijn auto getrokken en kreeg vervolgens van beide mannen diverse klappen en schoppen te verwerken.
Daarna verdween het duo met medeneming van de beurs van het slachtoffer.
De chauffeur heeft aangifte gedaan bij de politie en deze stelt een onderzoek in.

Landgraaf; hond gestolen
Een 42-jarige vrouw uit Landgraaf ontdekte zaterdagmiddag tot haar schrik dat haar hond die ze op de Hoofdstraat voor een winkel vastgebonden had verdwenen was.
Het dier, een jonge Mechelse Herder teef, werd omstreeks 13.30 uur door onbekenden weggenomen voor de deur van een supermarkt. Van dader en hond ontbreekt elk spoor.

Landgraaf; bejaarde vrouw van handtas beroofd
Vrijdagavond werd een 78-jarige vrouw uit Landgraaf op de Gatestraat in Landgraaf door een man op een bromfiets van haar handtas beroofd. Omstreeks 22.40 uur liep het slachtoffer over het trottoir van genoemde straat toen ze door en man op een bromfiets werd benaderd die vervolgens met geweld haar tas van haar schouder trok. Omdat de vrouw de tas stevig vasthield kwam ze ten val en liep daarbij lichte verwondingen aan haar knieën en enkelbanden op. De dader reed met hoge snelheid weg in de richting van de Hereweg. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld om de overvaller te achterhalen.

Leon Eummelen
Bureau Voorlichting & P.R. District Heerlen Tel: 045-4003050.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie