Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 21-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 21-01-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Gewonden na botsing met boom
ESPEL Een 26-jarige automobilist uit Urk kwam gisteravond in een flauwe bocht van de Westermeerweg met de wielen van zijn auto in de berm terecht en verloor de macht over het stuur, waarna de auto tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder is met assistentie van de brandweer uit de auto gehaald en met ernstige verwondingen overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord, waarvandaan hij later is overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle. Zijn passagiere, een 27-jarige vrouw uit Urk, klaagde over pijn in haar arm en is per ambulance naar het dr. Jansenziekenhuis gebracht. De auto is total loss afgesleept. De politie onderzoekt of de bestuurder onder invloed van alcohol heeft gereden.

Bromfietser gewond na aanrijding
ALMERE Een 20-jarige bromfietser uit Almere is gistermiddag op de Harlingensingel gewond geraakt nadat hij geen voorrang verleende aan een 45-jarige automobilist uit Almere en er een aanrijding ontstond. De bromfietser, die hevig bloedde uit een scheur in zijn tong, is door het personeel van de ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht. De bromfiets, die niet verzekerd was, is zwaar beschadigd afgevoerd.

Aanhoudingen na spoor in sneeuw
LELYSTAD Gisterochtend werd de komst van de politie verzocht bij een school in de Gondel waar was ingebroken. Een technisch rechercheur ontdekte in de bosjes twee klaargezette computers en een schoenspoor. Agenten hebben het spoor door de sneeuw kunnen volgen tot een woning in de Gondel. In de hal van de woning werden de bij het spoor behorende schoenen aangetroffen en is de eigenaar van de schoenen, een 21-jarige Lelystedeling, aangehouden. Ook werd in dezelfde woning een 26-jarige man aangehouden, die, nadat later bleek dat hij niets met de inbraak te maken had, is heengezonden. Na een kort verhoor heeft de politie diezelfde middag een onderzoek gedaan in een woning in de Schouw. Drie medeverdachten (20, 21 en 24 uit Lelystad) zijn aangehouden. In deze woning werd ook een weedplantage (200 planten) en een grote hoeveel goederen (onder andere televisies en computers) aangetroffen, die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. Alle spullen zijn in beslag genomen en de vier verdachten zijn voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding na kleine aanrijding
LELYSTAD Op aanwijzingen van getuigen heeft de politie gisteravond in de Kempenaar een 28-jarige man uit Lelystad aangehouden. De man verkeerde onder invloed en zou met zijn auto tegen die van zijn buren zijn gereden. Op het bureau weigerde de Lelystedeling mee te werken aan een ademanalyse. De man wordt er tevens van verdacht in zijn auto te hebben gereden terwijl zijn rijbewijs ingevorderd is. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht, is vanochtend verhoord en daarna heengezonden. Binnenkort ontvangt hij een dagvaarding waarop staat wanneer hij bij de rechter moet verschijnen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie