Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Katwijk opgeschrikt door drie branden in wijk Hoornes

Datum nieuwsfeit: 21-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Katwijk
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Katwijk

Katwijk opgeschrikt door drie branden

Katwijk, 21 januari 2001

Hedenmorgen is de gemeente Katwijk opgeschrikt door drie brandmeldingen, in de wijk Hoornes. De eerste melding is binnengekomen om 07.27 uur en betrof een buitenbrand in een personenauto aan de Doggersbank. De tweede brand is gemeld om 07.34 en betrof een kleine binnenbrand in een portiekflat aan de Boerslaan. Ook de derde melding, aan de Helmbergweg, betrof een brand in een portiekflat. Om 08.03 is voor alle drie de branden het sein brandmeester gegeven.

Gezien de complexiteit van de branden, het betrof een aanzienlijk aantal woningen en de branden waren verspreid over drie verschillende locaties, is direct besloten om snel op te schalen. In totaal zijn zes brandweervoertuigen ingezet uit Katwijk, Rijnsburg en Noordwijk.

Voor de branden in de portiekflats was het noodzakelijk om in totaal 14 appartementen te ontruimen. De getroffen gezinnen zijn, na een eerste opvang in een woning van een overbuurman aan de Boerslaan, overgebracht naar locatie Pieter Groen van het Andreascollege, een aangrenzend schoolgebouw. Gelet op het aantal geëvacueerde mensen en de grote mate van rookontwikkeling zijn in totaal negen ambulances ingezet om de geëvacueerden medisch te onderzoeken. Ook direct ter plaatse was het Mobiel Medisch Team van het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum). Tevens is gezorgd voor geestelijke hulpverlening aan de slachtoffers. Hiervoor zijn politie, RIAGG en maatschappelijk werkers ingeschakeld. In totaal zijn vijf mensen met ademhalingsproblemen opgenomen in het LUMC. Deze zijn inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen. De evacuatie naar de locatie Pieter Groen en de opvang aldaar is gecoördineerd door politie Hollands-Midden. Ook burgemeester B. van Wouwe van Katwijk heeft een bezoek gebracht aan de gedupeerden.

De woningen zijn dermate beschadigd dat gas, licht en water zijn afgesloten. Wanneer de getroffen gezinnen niet kunnen worden opgevangen door familie of bekenden, dan wordt door de Katwijksche Woningbouwvereeniging en de gemeente naar vervangende woonruimte gezocht.

De recherche stelt een onderzoek in naar de brandoorzaak. Gezien de locatie, het tijdstip en de aard van de branden wordt brandstichting niet uitgesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie