Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste jaar Tplc Nederland succesvol afgesloten

Datum nieuwsfeit: 22-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Eerste jaar Tplc Nederland succesvol afgesloten

Channel Development Provider van Sun Microsystems groeit 20% per kwartaal

Amersfoort, 22 januari 2001 - Distributeur Tplc Nederland, de eerste officiële Channel Development Provider (CDP) van Sun Microsystems, kan terugkijken op een uitstekend eerste jaar. De grote vraag naar Sun producten, gekoppeld aan grotere kanaalfocus vanuit Sun resulteerde in een sterke groei van Tplc, de distributeur die zich als enige voor 100% richt op het Sun platform. De laatste twee kwartalen groeide de omzet van Tplc Nederland met ruim 20% per kwartaal. Het bedrijf heeft in het eerste jaar 35 resellers aan zich weten te binden en is daarmee de grootste CDP voor Sun. In het afgelopen jaar (vanaf april 2000) kwam Tplc met deze resellers uit op een totaalomzet van 50 miljoen.

We zijn als enige geheel geconcentreerd op het Sun platform en kunnen zo de reseller meer toegevoegde waarde bieden in de vorm van gerichte kennis en ervaring. Deze aanpak blijkt aan te slaan. We hebben als relatief kleine en onbekende partij toch erg snel een groot aantal belangrijke Sun resellers kunnen aantrekken , aldus Mikel van Urk, General Manager van Tplc Nederland. Tplc heeft twee speerpunten: voorraad/logistiek en toegevoegde waarde. In 2000 hebben we met name aandacht gegeven aan de logistieke activiteiten en het werven van Sun Partners. Dit is succesvol geweest en daarmee hebben wij een prima basis gelegd voor 2001. Het bieden van toegevoegde waarde zal het credo zijn in 2001. We zien namelijk dat er vooral vraag is naar ondersteuning op het gebied van marketing. Sun is zelf verantwoordelijk voor de totale merkbekendheid en het genereren van vraag naar het platform, maar voor de communicatie naar de specifieke eindgebruiker is de reseller verantwoordelijk.

Tplc ondersteunt haar partners met zaken als brochures, mailers, beurzen, seminars, het schrijven van businessplannen en het komen tot een goede positionering. Ook organiseert Tplc informatiesessies die bedoeld zijn voor een algemene positionering van Sun Microsystems. Tplc telt inmiddels 9 medewerkers in het front-office en verwacht dit jaar door te groeien tot circa 20 mensen. Ruimte voor deze groei ontstaat door een geplande verhuizing medio maart.

Over Tplc
Tplc is in Engeland al sinds 1991 Master Reseller van Sun en behaalt daar een omzet van meer dan 750 miljoen gulden per jaar. De Engelse en Nederlandse vestigingen beschikken over een ruime voorraad aan Sun-producten, ter waarde van ruim zeventig miljoen gulden. Dat betekent dat resellers al binnen enkele dagen kunnen beschikken over de bestelde producten. Een ander onderdeel van Tplc´s kernactiviteiten is de ondersteuning op het gebied van product- en salestrainingen, campagnes en marketingmateriaal.

Voor meer informatie:

Tplc Nederland
Mikel van Urk
033-4546730
(info@tplc.nl)

Whizpr
Ward van Beek
0317-410483
(info@whizpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie