Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SuSE Linux en Lotus ontwikkelen Groupware-oplossing

Datum nieuwsfeit: 22-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

t.a.v. de redactie Heemstede, 22 januari 2001

SuSE Linux en Lotus bundelen krachten bij ontwikkeling professionele Groupware-oplossing

Lotus Domino R5 + SuSE Linux 7.0 = SuSE Linux Groupware-server

Vandaag kondigen SuSE Linux, internationaal technologisch leider en solutions provider van open source besturingssystemen, en Lotus de SuSE Linux Groupware-server aan. De nieuwe server combineert de uitgebreide functionaliteit van de Messaging- en Webapplicatieserver Domino met de kostenvoordelen en betrouwbaarheid van het Linux besturingssysteem. Zo ontstaat een goede basis voor beter beheer van bedrijfsprocessen en klantenrelaties.

De productgeïntegreerde Domino-server kent wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers en levert efficiënte hulpmiddelen voor groupware, procesbeheer, messaging en planning. Domino biedt ook een flexibele basis voor het snel ontwikkelen van toepassingen voor web en messaging. Dankzij een compleet pakket visuele ontwikkelingstools kunnen bestaande toepassingen worden geïntegreerd met klantenservice, beheer van klantenrelaties, verkoopondersteuning en de berekening van transport en onkosten.

Domino versie 5.0.5. ondersteunt XML, Java-servlets, Java Beans en Java API's voor toegang tot Domino-diensten. Domino speelt een belangrijke rol bij real time integratie van bedrijfs-gegevens en -toepassingen. De Linux Groupware-server bevat flexibele beveiligingsfuncties op alle niveaus met gepersonaliseerde toegang tot gegevens. Deze kan zowel gebaseerd zijn op toegangsrechten voor groepen als voor individuen. Integriteit van berichten wordt ondersteund door S/MIME. Domino voor Linux kenmerkt zich door een eenvoudig, gecentraliseerd beheer, met vrijwel onbeperkte schaalbaarheid.

De SuSE Linux Groupware-server is een stabiel en kostenefficiënt platform voor een groot aantal Lotus Notes toepassingen. Voor vrijwel elk type onderneming is een groot aantal toepassingen beschikbaar; van personeelszaken en integraal ketenbeheer tot verkoopondersteuning. De SuSE Linux Groupware-server omvat:

- 1 SuSE Linux Enterprise-platform

- 1 licentie Lotus Domino Applicatieserver voor Linux
- 10 Lotus Notes client-licenties

- 60 dagen ondersteuning op installatie en configuratie door SuSE
De SuSE Linux Groupware-server is begin februari verkrijgbaar bij SuSE of softwareleveranciers. De adviesprijs bedraagt Euro 2.555,00 excl. BTW. Aanvullende informatie over de SuSE Linux Groupware-server is verkrijgbaar via de website van SuSE:
www.suse.de/en/produkte/solutions/groupware_server/index.html

Over SuSE
SuSE Linux AG is internationaal technologisch koploper en solution provider van open source software voor besturingssystemen (OS). SuSE´s unieke kennis van Linux en het grootste ontwikkelingsteam ter wereld dat zich bezighoudt met open source software heeft bijgedragen aan de erkenning van SuSE als toonaangevend aanbieder van Linux-oplossingen. SuSE biedt de grootste supportdatabase aan het publiek en beschikt over de grootste hardwaredatabase binnen de Linux-markt. Bovendien ondersteunt SuSE meer hardware-platformen dan enige andere commercieel verkrijgbare distributie.

De SuSE-distributie, ontworpen voor bedrijfsomgevingen en integratie met het web is geschikt voor zowel thuis- als kantoorgebruik. Dankzij de aanvullende eigenschappen, de handzame configuratie en het intelligente ontwerp is dit de meest complete Linux-oplossing die momenteel beschikbaar is.

SuSE Linux AG, met hoofdvestiging in Duitsland, en SuSE Inc., gevestigd in Oakland, California, zijn beide besloten vennootschappen die zich geheel richten op ondersteuning van de Linux-gemeenschap en de ontwikkeling van Open Source. SuSE beschikt wereldwijd over ruim 500 medewerkers en heeft vestigingen in heel Europa, Latijns Amerika en de Verenigde Staten.

SuSE draagt in hoge mate bij aan de ontwikkeling van Linuxprojecten als de Linux-kernel, glibc, XFree86, KDE, ISDN4Linux, ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) en USB (Universal Serial Bus).

Voor nadere informatie:
SuSE Linux AG, Martina Eckstein, tel.: + 49 911 74053507, fax: + 49 911 7417755,
email: (meck@suse.de)
Effect adviesgroep,Tjarko Rookmaker, tel. 023-547 07 97; fax: 23-547 12 39, email: suse@effect-europr.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie