Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nobel Foundation breidt online museum uit

Datum nieuwsfeit: 22-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Stockholm, Zweden, 22 januari 2001

NOBEL FOUNDATION EN CISCO SYSTEMS BOUWEN NIEUWE 'VLEUGEL' VIRTUEEL MUSEUM

Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de Nobelprijs breidt de Nobel Stichting haar online e-Museum uit met nieuwe mogelijkheden. In samenwerking met Cisco Systems, de technologische partner van de stichting, ondergaat het virtuele Nobel museum voor wetenschap en cultuur verregaande verbeteringen. Het Nobel e-Museum (NeM), dat in 1995 is opgericht, is tevens de officiële website van de Nobel Stichting, te vinden op www.nobelprize.org. Met behulp van databases, tekst, beeldmateriaal, geluids- en videofragmenten, 3D-virtual reality en webcasts maakt het Nobel e-Museum het werk van meer dan 700 winnaars van de Nobelprijs inzichtelijk.

Cisco voorziet het NeM van de internettechnologie en de netwerkcapaciteit die nodig is voor nieuwe dynamische content. Zo zorgt een nieuwe, schaalbare infrastructuur ervoor dat bezoekers uit de hele wereld toegang hebben tot educatiemateriaal, Nobel-colleges en videofragmenten-on-demand van de jaarlijkse activiteiten rondom de Nobelprijsuitreiking in december. Cisco levert de Nobel Stichting daarnaast de netwerktechnologie, hardware en diensten die de stichting nodig heeft om het internet in te kunnen zetten voor dagelijkse werkzaamheden. Door deze technologie kunnen het NeM en de Nobel Stichting een intern netwerk ontwikkelen dat in de toekomst kan groeien in grootte en mogelijkheden.

"Samen met Cisco geven we verder invulling aan de mogelijkheden die een online museum biedt. Zo informeert de nieuwe educatieve sectie 'Science & Technology' bezoekers van het NeM over de mogelijke toepassingen van dit IT-tijdperk," aldus professor Nils Ringertz, directeur en hoofdredacteur van het NeM. "Vergelijkbare afdelingen zullen voor Literatuur en Vrede worden ingericht. De internettechnologie van Cisco Systems helpt ons een wereldwijd publiek te bereiken met interessante informatie op een eigentijdse wijze," vervolgt Ringertz.

"Cisco is er trots op samen te werken met de Nobel Stichting die de promotie van vernieuwende ideeën nastreeft. Door de bundeling van educatie en internet kan het e-Museum grote prestaties op het gebied van cultuur en wetenschap onder de aandacht brengen van een groot publiek", aldus John Chambers, president en CEO van Cisco Systems Inc.

Over de Nobel Stichting
The Nobel Foundation, opgericht op 29 juni 1900, is het centrale orgaan dat verantwoordelijk is voor het toekennen van de Nobelprijzen. De stichting beheert het nalatenschap van Alfred Nobel voor het toekennen van Nobelprijzen in Natuurkunde, Scheikunde, Gezondheidswetenschappen of Geneeskunde, Literatuur en Vrede (voor het eerst toegekend in 1901). De Nobel Stichting heeft tot taak de belangen te behartigen van de prijstoekennende instituten: de Royal Swedish Academy of Sciences, de Swedish Academy, Karolinska Institute en de Norwegian Nobel Committee.

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft meer dan 38.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2000 een totale omzet van 18,93 miljard dollar. Nieuws en informatie zijn beschikbaar op www.cisco.nl

###

Perscontact:

Karin van Geelen
Public Relations
Cisco Systems
Telefoon: 020 342 34 12
E-mail: mailto:kgeelen@cisco.com

Hella van Leeuwen
DLV Public Relations
Telefoon: 023 554 20 30
E-mail: mailto:info@dlvpr.nl
www.dlvpr.nl/pressroom

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie