Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start week van het beroepsonderwijs

Datum nieuwsfeit: 22-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

12 JANUARI 2001
Vakopleiding Transport en Logistiek en Van Gend & Loos Euro Express leveren rijdend materieel

Landelijke promotie beroepsonderwijs tijdens Try Tomorrow Tour

Verbetering van het imago van het beroepsonderwijs. Verhoging van de instroom van nieuwe leerlingen. Dat zijn de ambitieuze doelstellingen van de Week van het Beroepsonderwijs, die van 22 tot en met 27 januari wordt georganiseerd. De Try Tomorrow Tour staat centraal tijdens de week.

De tour bestaat uit een karavaan van vrachtwagens en bussen die door Nederland trekt en zes steden aandoet. Aldaar worden vier voorlichtingspaviljoens opgebouwd. De (landelijke) promotie van het beroepsonderwijs is ook voor de sector transport en logistiek van belang.

Daarom leveren Vakopleiding Transport en Logistiek en Van Gend & Loos Euro Express het rijdende materieel voor de karavaan, en zorgen ze voor de chauffeurs. Daarnaast is de Vakopleiding terug te vinden in het paviljoen Techniek.

De Try Tomorrow Tour wordt georganiseerd onder auspiciën van de stichting Beroepenpromotie Nederland. Het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen levert een belangrijke financiële bijdrage. Op verzoek van de organisatie heeft Vakopleiding Transport en Logistiek de eigen promotrailer en touringcar ter beschikking gesteld. Van Gend & Loos Euro Express levert twee trekkers met oplegger. Alle chauffeurs zijn echter afkomstig van de Vakopleiding. Het materieel wordt gebruikt om de paviljoens, medewerkers en VIPS naar de stopplaatsen te vervoeren.

Spektakel
De Try Tomorrow Tour wordt een spectaculair geheel. Het is geen standaard beroepenbeurs, maar een kralenketting van gebeurtenissen. In vier paviljoens maken jongeren kennis met het brede terrein van leren en werken tegelijk. Ze dompelen zich onder in een wereld van handel en economie, zorg en welzijn, techniek of natuur en milieu. De tour verrast met shows, demonstraties, en andere activiteiten. De verschillende vakopleidingen (LOB´s) zorgen gezamenlijk voor de invulling van de paviljoens. Joep Mutsaers, ontwerper van de decors van onder meer het jaarlijkse Boekenbal, tekent voor de vormgeving. Elke dag tijdens de tour kent zijn eigen thema dat op enige wijze wordt verbeeld of verwoord door landelijke en/of regionale kopstukken of door direct betrokkenen zoals leerlingen en ouders zelf.

Zes stopplaatsen
De Try Tomorrow Tour doet in totaal zes plaatsen in Nederland aan, te weten Amsterdam, Eindhoven, Utrecht, Venlo, Rotterdam en Nijmegen. Gastheren zijn vijf Regionale OpleidingsCentra's (ROC´s) en een Agrarisch OpleidingsCentra (AOC). Plaatsen van handeling variëren van NeMo (voormalig New Metropolis) te Amsterdam en het PSV - stadion in Eindhoven tot en met de aula van het Helicon College in Nijmegen. Minister Jorritsma van Economische Zaken verricht de aftrap voor de week in Amsterdam. Minister Hermans is in Utrecht van de partij op ROC Asa, en in de Jaarbeurs waar hij op 24 januari a.s. de prijs voor het Beste Leerbedrijf 2000 zal overhandigen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie