Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Berichten Regiopolitie Groningen 22-01-2001

Datum nieuwsfeit: 22-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 22-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 22 januari 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: inbraak in kinderdagverblijf
In een in aanbouw zijnd kinderdagverblijf aan de Zuiderweg in Groningen is het afgelopen weekend ingebroken. Inbrekers kwamen binnen door een raam te vernielen. Ze namen gaskachels, gasflessen, een heteluchtkanon en bouwlampen mee. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: autodief aangehouden
Aan de Driebondsweg in Groningen heeft de politie gisteravond een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen de man rijden in een auto waarvan de verlichting niet brandde. Uit een raam van de auto staken een hoeveelheid aluminium profielen. De auto tot stoppen gedwongen maar de bestuurder zag kans door een achteruitrijdmanoeuvre aan de controle te ontkomen. Hij werd achtervolgd door de politieauto totdat de bestuurder op de Stettinweg uit de rijdende auto sprong en er te voet vandoor ging. De wagen kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De verdachte maakte zich uit de voeten in de richting van de woonschepen haven. Doordat hij sporen achterliet in de sneeuw kon hij korte tijd later worden aangehouden. Hij had zich verstopt in de wal van een sloot achter een boerderij aan de Driebondsweg. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De bedrading van de auto waarin hij reed bleek te zijn doorverbonden. De wagen bleek in de eerste week van januari te zijn gestolen in de Helsinkistraat in Groningen. De in de auto aangetroffen aluminium profielen werden gestolen vanaf een bouwterrein aan de Barkmolenstraat in Groningen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: ijzerdief aangehouden
Medewerkers van een beveiligingsbedrijf maakten surveillerende politiemensen de afgelopen nacht attent op een man die een aanzienlijke partij ijzer vervoerde op een fiets. De fietser werd op de Driebondsweg aangetroffen en door de politie staande gehouden. Hij had inderdaad een hoeveelheid ijzer in zijn fietstassen die hij naar zijn zeggen had gestolen van de bouwplaats bij de Martinihal in Groningen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Zuidhorn: zijkant van woning in de brand
De zijkant van een uit hout opgetrokken woning aan de Admiraal Helfrichstraat in Zuidhorn raakte zondagnacht in de brand. Vermoedelijk door de hitte van een open haard was de warmte doorgeslagen en vatte het houtwerk aan de zijkant de woning vlam. De eigenaar en politie probeerden de vlammen met emmers water te blussen. De brandweer heeft een gedeelte van de zijgevel gesloopt en gezorgd dat de brand niet verder kon.

Uithuizen: rijden onder invloed
Een tegen het verkeer in de Jacob Wiersumstraat rijdende 29-jarige automobilist uit Kantens werd zondagavond gecontroleerd. De man bleek onder invloed van alcohol ( 1.6 promille). Zijn rijbewijs was al bij een eerdere gelegenheid ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij krijgt een dagvaarding.

Appingedam: diefstal in horecagelegenheid
Een 24-jarige man uit Appingedam werd zondagavond door getuigen in een horecagelegenheid aan de Opwierderweg in zijn woonplaats in de garderobe gezien. De man had niet direct een redelijke verklaring en verliet de zaak. Bij controle bleken twee bezoekers spullen uit de jassen kwijt te zijn. De politie kon de man op basis van het signalement aanhouden. Hij bleek in bezit van goederen uit de jassen en is ingesloten voor nader onderzoek.

Veendam: Charles Radio uit de lucht
In samenwerking met de Radiocontroledienst heeft de politie bij een 36-jarige man, wonende aan de Middenweg in Veendam, een illegale FM-zender uit de lucht gehaald. De zender, die uitzond onder de naam Charles Radio, stond in de schuur en werd in beslag genomen.

Veendam: mannen rijden door na aanrijding
De politie kreeg zondagavond een melding dat een automobilist op het Jan Salwaplein een aanrijding had veroorzaakt. De agenten die ter plaatse kwamen zagen op het plein een beschadigde auto waaruit een aantal mannen sprongen. Drie mannen werden ter plaatse aangehouden. Een 20-jarige man uit Gieten werd herkend als degene die gereden had en moest blazen (1.45 promille). Verder bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. Uit onderzoek bleek verder dat korte tijd daarvoor een 20-jarige man uit Groningen op de Somerlustweg met dezelfde auto een aanrijding had veroorzaakt. Hij werd aangehouden in de woning van een van de andere inzittenden in Wildervank. Hij krijgt processen-verbaal voor het verlaten van de plaats ongeval, het onverzekerd rijden, zonder rijbewijs in een niet APK gekeurde auto.

Winschoten: boete voor gasdrukpistool
Tijdens de surveillanceronde werden zondagmiddag twee Duitsers (24 jaar uit Molbergen en 23 jaar uit Cloppenburg) gecontroleerd op het in bezit hebben van verdovende middelen op de PC Hooftlaan in Winschoten. De mannen waren niet in het bezit van drugs maar een van de mannen bleek wel een gasdrukpistool bij zich te hebben. De 24-jarige bezitter kreeg een boete van f 600.- voor het in bezit hebben van het illegale wapen.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie