Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

OOiP/Share voor het uitwisselen van webcontent

Datum nieuwsfeit: 22-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Newconomy
Zoek soortgelijke berichten

OOiPtech INTRODUCEERT EEN GRENSVERLEGGEND PRODUCT: OOiP/Share


* OOiP/Share is de nieuwe oplossing voor het realtime delen van webcontent;
* OOiP/Share speelt in op de groeiende behoefte aan content syndication;
* Met OOiP/Share kan iedereen op het web, data van andere websites in zijn of haar eigen pagina plaatsen op een manier die tot nu toe onmogelijk was;
* OOiP/Share is interessant voor zowel aanbieders als afnemers van webcontent;
* OOiP/Share is het alternatief voor bestaande - vaak complexe, hard geprogrammeerde en daarmee kostbare oplossingen.


******* OOiP/Share: VOOR HET REALTIME DELEN VAN WEBCONTENT Het delen van webcontent tussen verschillende websites, ook wel content syndication genoemd, is een van de snelst opkomende activiteiten op het internet. Het internetbedrijf OOiPtech speelt in op deze ontwikkeling met OOiP/Share, waar inmiddels patent op is aangevraagd.

OOiP/Share is ontwikkeld voor alle partijen op het web, die op eenvoudige en efficiënte wijze webcontent willen uitwisselen. Dit kunnen partijen zijn die actuele informatie van derden willen afnemen, om zo de eigen website aantrekkelijker te maken voor hun bezoekers. Maar ook partijen die tegen betaling of uit promotioneel oogpunt hun content aan andere websites willen aanbieden. Of het nu de laatste sportuitslagen, beurskoersen, last minute-reisinformatie, weerberichten, evenementennieuws of actuele productinformatie betreft; met OOiP/Share kan alle webcontent realtime gedeeld en geactualiseerd worden.


******* WAT MAAKT OOiP/Share ZO UNIEK?
OOiP/Share-gebruikers hebben géén software, hardware of programmeerkennis nodig om bestanden van andere websites in de eigen webpagina te kunnen plaatsen. Met OOiP/Share houdt de content-leverancier volledige controle: de te delen bestanden blijven op de oorspronkelijke locatie staan (namelijk de webserver van de content-leverancier) en hij beheert en actualiseert deze content zelf. Hierdoor beschikt de afnemer altijd over de meest up-to-date versie. De content-afnemer is op zijn beurt in staat zelf de "look and feel" van de gedeelde content te bepalen.

Kees van Mourik (medeoprichter OOiPtech): "Stel, je bent een uitgeverij van financieel nieuws en er zijn veel websites die graag jouw laatste nieuws willen publiceren. Dan is OOiP/Share de oplossing voor alle betrokken partijen: elke destination website - in dit geval elke afnemer van de financiële content - kan hiermee gegarandeerd én automatisch beschikken over het laatste relevante nieuws in zijn eigen webvormgeving. En doordat de uitgeverij met OOiP/Share alle betrokken destination websites tegelijkertijd van de meest actuele informatie voorziet, versterkt ze haar positie ten opzichte van concurrerende content-leveranciers. Dit kan weer zorgen voor meer bezoekers of inkomsten."

Via www.ooiptech.com is een gratis editie van OOiP/Share te gebruiken. Voor US$ 199 kan een licentie worden aangeschaft.


******* OVER OOiPtech
OOiPtech is opgericht door mensen die zich al vanaf het allereerste begin van het internet bezighouden met content sharing. De missie van OOiPtech is om breed toepasbare technieken op dit gebied te ontwikkelen. Het management van OOiPtech bestaat uit Otte Pieter Banga (CEO), Martin de Jong (CTO) en Kees van Mourik (COO). OOiPtech maakt onderdeel uit van het Newconomy-netwerk.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie