Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 22-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hollands-Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
3250 CE Leiderdorp
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 22 januari 2001

Inbraak in woningen ` Lisse Op vrijdag 19 januari werd in de late middag of vroege avond ingebroken in een woning aan de Van Ostadestraat en de Jan Steenstraat. Ook werd op zaterdagavond 20 januari een inbraak ontdekt bij een woning aan de Botterstraat. Niet bekend is wanneer deze inbraak heeft plaatsgevonden. De bewoners waren afwezig. Op zondag 21 januari werd overdag of in de avond ingebroken bij een woning aan de Krelagestraat. Bij de woning aan de Van Ostadestraat lukte het de inbrekers om binnen te komen na het forceren van een raam. Vooralsnog worden daar een computerkast, sieraden en fototoestellen vermist. Bij de woning aan de Jan Steenstraat stuitten ze op te veel verzet van een dubbelraam. Onverrichterzake is men daar weer vertrokken. De politie weet nog niet of de inbrekers buit hebben gemaakt bij de woning aan de Botterstraat. Bij de woning aan de Krelagestraat worden ondermeer jassen, kostuums en een stereo-toren vermist.

Inbraak bij bedrijven Lisse Tussen vrijdag 19 en zaterdag 20 januari werd ingebroken bij een bedrijf aan de Achterweg Zuid en bij twee bedrijven aan de Catharijnenlaan. De inbrekers kwamen binnen na het forceren van sloten. Bij het bedrijf aan de Achterweg Zuid werden mobiele telefoons en een personenauto meegenomen. Bij de bedrijven aan de Catharijnenlaan werd ondermeer een laptop weggenomen.

Jongen mishandeld Noordwijk De politie heeft zondag 21 januari nabij en in hun woning twee 18-jarige Noordwijkers aangehouden. Zij werden ervan verdacht rond 01.45 uur op de Hoofdstraat een 19-jarige Rijnsburger te hebben mishandeld. Deze trof de politie liggend en bloedend op de Hoofdstraat aan. De Rijnsburger is met hoofdletsel opgenomen in het LUMC. Getuigen vertelden de politie dat de Rijnsburger een vechtpartij op de Hoofdstraat wilde sussen. Toen het leek dat de rust was weergekeerd, keerde zich één van de amokmakers tegen de Rijnsburger en verkocht hem enkele rake vuiststompen in het gezicht. Daarbij kwam hij ten val en raakte gewond. Een kort onderzoek leidde de politie naar de twee. Van hen bleek één de fatale vuistslagen gegeven te hebben. Hij wordt dinsdag bij justitie voorgeleid. De andere Noordwijker werd in de middag op vrije voeten gesteld.

Onder invloed Noordwijk De politie hield op zondag 21 januari rond 19.15 uur op de Hoogwakersbosstraat een 42-jarige automobilist uit Sassenheim aan. De man had te veel gedronken. De man blies 920 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet)

Mishandeling van sneeuwbalgooier Voorhout Een 16-jarige jongen uit Voorhout werd op zondag 21 januari rond 20.15 uur op de Bloemenschans mishandeld door een 39-jarige Voorhouter. De Voorhouter raakte verhit nadat hij een sneeuwbal in het gezicht had gekregen van de jongen. Hij gaf hem daarop een vuistslag in het gezicht. De jongen liep daardoor een gezwollen gezicht en een gebroken tand op.

Inbraak in woning Sassenheim In de middag of vroege avond van vrijdag 19 januari werd ingebroken in een woning aan de Hoofdstraat. De inbrekers kwamen binnen na het forceren van een raam. Vooralsnog worden een telefoon, sieraden en een fles wijn vermist.

Auto gaat in vlammen op Katwijk Tot zijn schrik zag een 21-jarige Katwijker zijn auto op zondag 21 januari rond 07.00uur in vlammen op gaan. De auto stond geparkeerd aan de Doggersbank. De eigenaar hoorde plotseling zijn alarm af gaan en keek naar buiten. Daar zag hij zijn auto branden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

KATWIJK OPGESCHRIKT DOOR DRIE BRANDEN

Katwijk, 21 januari 2001. - Hedenmorgen is de gemeente Katwijk opgeschrikt door drie brandmeldingen, in de wijk Hoornes. De eerste melding is binnengekomen om 07.27 uur en betrof een buitenbrand in een personenauto aan de Doggersbank. De tweede brand is gemeld om 07.34 en betrof een kleine binnenbrand in een portiekflat aan de Boerslaan. Ook de derde melding, aan de Helmbergweg, betrof een brand in een portiekflat. Om 08.03 is voor alle drie de branden het sein brandmeester gegeven. Gezien de complexiteit van de branden, het betrof een aanzienlijk aantal woningen en de branden waren verspreid over drie verschillende locaties, is direct besloten om snel op te schalen. In totaal zijn zes brandweervoertuigen ingezet uit Katwijk, Rijnsburg en Noordwijk.

Voor de branden in de portiekflats was het noodzakelijk om in totaal 14 appartementen te ontruimen. De getroffen gezinnen zijn, na een eerste opvang in een woning van een overbuurman aan de Boerslaan, overgebracht naar locatie Pieter Groen van het Andreascollege, een aangrenzend schoolgebouw. Gelet op het aantal geëvacueerde mensen en de grote mate van rookontwikkeling zijn in totaal negen ambulances ingezet om de geëvacueerden medisch te onderzoeken. Ook direct ter plaatse was het Mobiel Medisch Team van het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum). Tevens is gezorgd voor geestelijke hulpverlening aan de slachtoffers. Hiervoor zijn politie, RIAGG en maatschappelijk werkers ingeschakeld. In totaal zijn vijf mensen met ademhalingsproblemen opgenomen in het LUMC. Deze zijn inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen. De evacuatie naar de locatie Pieter Groen en de opvang aldaar is gecoördineerd door politie Hollands-Midden. Ook burgemeester B. van Wouwe van Katwijk heeft een bezoek gebracht aan de gedupeerden.

De woningen zijn dermate beschadigd dat gas, licht en water zijn afgesloten. Wanneer de getroffen gezinnen niet kunnen worden opgevangen door familie of bekenden, dan wordt door de Katwijksche Woningbouwvereeniging en de gemeente naar vervangende woonruimte gezocht.

De recherche stelt een onderzoek in naar de brandoorzaak. Gezien de locatie, het tijdstip en de aard van de branden wordt brandstichting niet uitgesloten.

Mishandeling Rijnsburg Op zondag 21 januari rond 14.00 uur werd op de Boslaan een 14-jarige Rijnsburger mishandeld door een nog onbekende man. De jongen fietste over het trottoir en kwam de man tegen. Dit pikte de man niet en verkocht hem een stomp op zijn arm en neus. De jongen heeft bij de politie aangifte gedaan tegen de man die daar liep met een hond, vermoedelijk een rottweiler.

Inbrekers ontkomen Sassenheim Inbrekers wisten maandag 22 januari rond 01.30 uit de handen van de politie te blijven. De politie was op weg naar de melding van inbraak in een bedrijfspand aan de Hoofdstraat toen zij de auto zagen rijden waarmee de inbrekers waren weggereden. Direct gingen de agenten achter de auto aan. Deze stopte ter hoogte van De Uiver en deed de lichten uit. De agenten wilden daarop naar de inzittenden toe. Zover kwam het niet. De vluchtauto startte weer, reed achteruit, ramde daarbij de politieauto en ging er daarna weer met hoge snelheid en met gedoofde lichten vandoor. Met meerdere politieauto's werd de achtervolging ingezet. Op de Leidsevaart raakte de politie het spoor echter bijster. Het is nog niet bekend wat er uit het bedrijfspand is ontvreemd.

Onder invloed Roelofarendsveen De politie in Roelofarendsveen heeft op 21 januari rond 02.00 uur op de Sotaweg een 40-jarige inwoner van Leiden aangehouden omdat deze al te veel slingerde. Bij controle bleek de man veel te veel te hebben gedronken. De man blies 920 ug/l terwijl 220 de limiet is. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 11 uur opgelegd.

Inbraken in kwekerijen Roelofarendsveen
In de nacht van zaterdag 20 januari op zondag 21 januari zijn bij drie kwekerijen in Roelofarendsveen inbraakpogingen geweest. Bij één kwekerij werd geen buit gemaakt, bij de twee anderen worden onder meer communicatie-apparatuur en geld vermist. De politie onderzoekt de inbraken.

Inbrekers op heterdaad betrapt Leiden
De politie in Leiden heeft in de nacht van 19 op 20 januari twee jongens uit Leiden en Leidrdorp aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak. Rond 23.30 uur kreeg de politie de melding dat aan de Rijn en Schiekade een inbraakpoging gaande was. Toen de politie arriveerde, zetten ongeveer 5 personen de vlucht in. Twee van hen konden worden aangehouden. Een 18-jarige Leidenaar en een 16-jarige Leiderdorper zijn aangehouden. Na verhoor zijn ze in verzekering gesteld en op zondag 21 januari in vrijheid gesteld.

Beroving/mishandeling Leiden
Op zaterdagmorgen rond 00.30 uur twee jongens uit Leiden (17-jaar) en Voorschoten (18-jaar) beroofd van hun portemonnee. Zij stonden in een groep van drie personen op de Bommarkt toen er vier onbekende jongens op hen afkwamen. Deze begonnen zonder aanleiding met hen te vechten. De groep van drie kreeg diverse rake klappen en twee van hen misten na afslopp de portemonnee.

Zaktelefoons gestolen Leiden
Op zaterdag 20 januari en zondag 21 januari zijn in Leiden twee zaktelefoons gestolen terwijl de eigenaar op straat telefoneerde. De politie raadt iedereen aan om niet op straat te bellen in drukke winkel- of uitgaansgebieden. De kans op diefstal is dan erg groot.

Overval verijdeld Leiden
Een horecagelegenheid aan de Steenstraat is op 21 januari rond 23.00 uur overvallen door twee onbekende daders. De 44-jarige eigenaar werd onder bedreiging van een wapen verzocht geld af te geven. De eigenaar verzette zich echter zo hevig dat de overvallers onverichter zake de zaak verlieten. De politie stelt een onderzoek in.

Inbrekers herkend op straat door eigenaar Waddinxveen De politie in Waddinxveen heeft een 41-jarige Hagenaar en een 20-jarige Waddinxvener aangehouden die verdacht worden van diefstal en inbraak. De twee mannen werden door de eigenaar van de goederen gezien toen zijn met hun volgeladen auto door Waddinxveen reden. Hierop heeft de eigenaar de politie geïnformeerd. In overleg met de officier van justitie zijn de mannen aangehouden en in verzekering gesteld. De inbraak vond plaats in een bedrijf aan de Dorpsstraat in Waddinxveen op 18 januari. De mannen zijn op 19 januari aangehouden.

Inbraak in woningen Alphen aan den Rijn In de avond van vrijdag 19 januari werd ingebroken in een woning aan de Korenmolen. Om binnen te komen werd een raam geforceerd. Vooralsnog worden een geldbedrag, een fototoestel, paspoorten en lenzen voor een fototoestel vermist. Op zaterdag 20 januari werd in de late middag ingebroken in een flatwoning aan de Ambonstraat. Een deur werd op grove manier opengebroken. Uit de woning worden sieraden vermist. Vermoedelijk werd op vrijdag 19 januari ook ingebroken in een woning aan de Concordiastraat. Om binnen te komen werd een ruit vernield. De bewoners waren niet aanwezig. Nog niet bekend is of de inbrekers buit hebben gemaakt.

Getuige voorkomt inbraak Alphen aan den Rijn Doordat een getuige op maandag 22 januari rond 00.15 uur de politie belde, kon een inbraak bij een drankenwinkel aan de Prinses Irenelaan voorkomen worden. De getuige meldde de politie dat een drietal jongeren zich verdacht ophielden bij de drankenwinkel. De politie zag vervolgens dat de drie een deur van de winkel intrapten. Klaarblijkelijk voelde ze de politie in hun nek en gingen er vandoor. Op de Prins Bernhardlaan konden de drie Alphenaren van 20, 18 en 18-jaar, door de politie worden aangehouden.

Onder invloed Ter Aar De politie hield op zaterdag 20 januari rond 03.45 uur op de Aardamseweg een 23-jarige automobilist uit Ter Aar aan. De man had te veel gedronken. Hij blies 595 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet)

Onder invloed Zwammerdam De politie hield op zondag 21 januari rond 06.15 uur op de Boskoopseweg een 19-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. Hij had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam tot 315 ug/l.

Fietster aangereden Noorden Op zaterdag 20 januari rond 13.20 uur werd een 35-jarige fietser uit Noorden op de Voorweg aangereden door een 21-jarige automobiliste uit Polen. De Poolse reed de fietser achterop en vergiste zich blijkbaar in de afstand tussen haar en de fietster. Zij schepte de fietster. De Noordense kwam op de motorkap van de auto en verbrijzelde de voorruit van de auto. Daarna viel zij op het wegdek. Voor onderzoek is zij overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden.

Te veel gedronken Zevenhuizen Een 33-jarige man uit Waddinxveen botste zondag 21 januari rond 3.45 uur op de Brugweg tegen twee reflectorpaaltjes van de wegversmalling ter plaatse. De man bleek tevens te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 510 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

Inbraak in bedrijf Waddinxveen Bij een bedrijf aan de Mercuriusweg is zondag 21 januari rond 00.30 uur ingebroken. Een ongeveer 16-jarige getuige waarschuwde een omwonende die vervolgens de politie belde. Toen de politie arriveerde, waren de inbrekers er al vandoor. Er worden enkele kledingstukken vermist. De politie wil graag in contact komen met de getuige. De politie is bereikbaar op telefoon 0900-8844, bureau Waddinxveen.

Inbrekers aangehouden Boskoop
Een 26-jarige man uit Boskoop en een 24-jarige vrouw uit Boskoop zijn zondag 21 januari rond 23.00 uur aangehouden vanwege een inbraak in een winkel aan de Burgemeester Colijnstraat. Zij hadden flessen drank meegenomen. De vrouw werd door een getuige op straat aangehouden en overgedragen aan de politie. De man kon even later worden aangehouden. Het duo is in verzekering gesteld.

Automobilist ziet voorgesorteerde auto over het hoofd Bodegraven Op vrijdag 19 januari rond 14.45 uur ontstond op de Dammekant een aanrijding waarbij drie auto's betrokken waren en vier gewonden vielen. Een 27-jarige automobilist uit Doetinchem had te laat in de gaten dat een 37-jarige automobilist uit Breukelen op de Dammekant voorgesorteerd stond om een inrit van een bedrijf op te rijden. Een aanrijding was het gevolg. De Breukelenaar kwam door de klap op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. Een 40-jarige automobilist uit Utrecht kon vervolgens de chaos niet ontwijken en reed daarop in. Alle bestuurders liepen verwondingen op van snijwonden tot nekletsel. Een inzittende van de Doetinchemmer liep eveneens nekletsel op. De slachtoffers werden overgebracht naar het Groenehartziekenhuis in Gouda.

Inbraak in woning Waarder In de middag of vroege avond van vrijdag 19 januari werd ingebroken in een woning aan de Prins Bernhardstraat. Om binnen te komen forceerden de inbrekers een achterdeur. Vooralsnog worden sieraden en geld vermist.

Onder invloed Bodegraven Op zaterdag 20 januari rond 02.10 uur hield de politie op de Dronenweg een 30-jarige automobilist uit Bodegraven aan. Hij had te veel gedronken. Een ademtest kwam uit op 345 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet)

Mishandeling en diefstal fiets Gouda Op zaterdag 20 januari rond 3.30 uur werd op de Zeugstraat een 21-jarige Gouwenaar mishandeld door vermoedelijk een drietal jongens. De Gouwenaar had in een uitgaansgelegenheid woorden met een jongen gehad. Toen hij naar huis ging en op de fiets wilde vertrekken, werd hij plotseling van achteren beet gepakt, een steeg in getrokken en kreeg hij enkele rake klappen in het gezicht. Daarna gingen de jongelui er met de fiets vandoor. De Gouwenaar moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen.

Inbraak in woningen Gouda Op zaterdag 20 januari werd er rond 05.30 uur ingebroken in een woning aan de Lijsterbesstraat. De bewoner die thuis was, hoorde rond dat tijdstip benenen gerommel. De inbrekers kwamen vermoedelijk de woning binnen via het via de brievenbus openhengelen van de voordeur. Vooralsnog wordt een kentekenbewijs, autosleutels, mobiele telefoons en een portemonnee met een geldbedrag vermist. In de vroege morgen van zaterdag 20 januari werd ook ingebroken in een woning aan het Sonatepad. Om binnen te komen werd een raam geforceerd. Vooralsnog worden een fototoestel, horloges, een mobiele telefoon, en een portemonnee met een geldbedrag vermist. Tussen vrijdag 19 en zaterdag 20 januari werd ingebroken in een woning aan de Bosranklaan. De inbrekers kwamen de woning vermoedelijk binnen na het forceren van een raam. Vooralsnog worden een televisie, videorecorder en een computer vermist.

Inbraak in woning Bodegraven Van zondag 21 op maandag 22 januari werd ingebroken in een woning aan de Kerkstraat. Een deur werd opengebroken. Vooralsnog worden een televisie, een mobiele telefoon en sieraden vermist.

Aanrijding Lekkerkerk Op zaterdag 20 januari rond 14.15 uur vond een ongeval plaats op de C.G. Roosweg waarbij drie auto's betrokken waren. Een 74-jarige automobilist uit Krimpen aan den Ijssel raakte met zijn auto door onbekende oorzaak in een slip en kwam op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. Een 45-jarige automobilist uit Dordrecht remde daarop. Een achter hem rijdende 36-jarige automobilist uit Dirksland wist daarop niet tijdig tot stilstand te komen en klapte op de Dordrechter. Door de klap schoof deze tegen de Krimpenaar aan. De man uit Dirksland is met nekklachten overgebracht naar het Ijsselland ziekenhuis in Capelle aan den Ijssel.

Gladheid speelt automobilist parten Stolwijk Op zondag 20 januari rond 17.00 uur raakte een 23-jarige automobilist met zijn auto van de Vaartweg af en kwam gedeeltelijk in het water terecht. Er was geen persoonlijk letsel. De gladheid zorgde ervoor dat de automobilist niet de bocht kon nemen die hij wilde nemen. Daarna gleed hij rechtdoor het water in.

Inbraak in woning Krimpen aan de Lek In de avond van zaterdag 20 januari werd ingebroken in een woning aan de Breekade. Om binnen te komen werd een raam geforceerd. Vooralsnog worden een video-camera en geld vermist.

Aanrijding onder invloeden Lekkerkerk Op zondag 21 januari rond 23.00 uur onstond op de C.G. Roosweg een aanrijding tussen een 26-jarige automobilist uit Schoonhoven en een 29-jarige automobiliste uit Stolwijk. Bij de aanrijding raakte de Stolwijkse met haar auto in de sloot. Er was geen persoonlijk letsel. De man uit Schoonhoven bleek gedronken te hebben. Een ademtest kwam uit op 590 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet)

Gewapende overval op benzinestation Nieuwerkerk aan den Ijssel Vrijdag 19 januari 2001 heeft omstreeks 20.40 uur een overval plaats gevonden op een benzinestation aan de Europalaan te Nieuwerkerk a/d IJssel. Een geldbedrag werd buitgemaakt. De dader is voortvluchtig. Niemand raakte gewond. Een gemaskerde man kwam omstreeks 20.40 uur het benzinestation binnen en eiste van het personeel onder bedreiging van een op een vuistvuurwapen gelijkend voorwerp geld. Met het buitgemaakte geld is de overvaller gevlucht. Vermoedelijk heeft hij lopend het pompstation verlaten in een onbekende richting. De politie heeft met assistentie van omliggende districten naar de dader gezocht maar hem tot nu toe niet gevonden. Van de overvaller is bekend dat hij donker gekleed en ongeveer 1.75 m lang was. De politie verzoekt getuige van de overval of personen die op of rond het tijdstip van de overval verdachte personen en/of situaties hebben gezien dit te melden. Het telefoonnummer van de politie in Nieuwerkerk is 0900.8844

Snelheidstoezicht en gordelcontroles - regio Hollands Midden

Snelheidstoezicht
In de voorbije week heeft het Regionaal Verkeershandhavings van Politie Hollands Midden intensief gecontroleerd op snelheidsovertredingen. Met name op de N206 tussen Leiden en Hillegom, op de N207 tussen Bergambacht en Gouda en op de N210 tussen Krimpen aan den IJssel en Schoonhoven zijn snelheidscontroles gehouden. Een enkele keer is gecontroleerd op de Ir. Tjalmaweg bij Valkenburg en op de Haarlemmertrekvaart in Oegstgeest. Op de N206 hield 94% van de passerende automobilisten zich aan de maximumsnelheid. Op de N207 was vorige week het percentage overtreders nog 4%. Deze week reed 2% van de met radar gecontroleerde bestuurders te hard. Op de Provinciale weg N210 was het percentage overtreders 4%; 256 bestuurders werden op dit traject bekeurd. Ook bij slechte weersomstandigheden worden soms nog hoge snelheden gemeten.

Gordelcontroles
Er zijn gordelcontroles gehouden in de bebouwde kom van Lisse, Hillegom en Lekkerkerk. Sommige bestuurders verklaren het niet dragen van de gordel met het feit dat het maar om een korte rit binnen de bebouwde kom gaat. Maar ook bij korte ritten is het natuurlijk verplicht de veiligheidsgordel te dragen. Al bij een aanrijding met 30 km/u kan bij het niet dragen van de gordel ernstig letsel veroorzaakt worden.

Maandag 22 januari tot en met zondag 28 januari
De komende week worden opnieuw snelheidscontroles gehouden op de N206, de N207 en de N210. De controles zullen plaatsvinden in de ochtend- en avondspits en ook in de weekeinden. Zaterdag 27 januari wordt van 08:00 tot zondag 28 januari 01:00 uur permanent gecontroleerd. Maandag worden gordelcontroles gehouden in de bebouwde kom van Sassenheim en Oegstgeest. Dinsdag vinden deze controles plaats in de bebouwde kom van Lekkerkerk en Ouderkerk, woensdag in Schoonhoven en donderdag in Hillegom en Lisse.


Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...