Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Recordverkoop mobiele telefoons Carphone Warehouse Group

Datum nieuwsfeit: 22-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

LENSINK VAN BERKEL COMM.

Recordverkopen mobiele telefoons voor Carphone Warehouse Group

Moedermaatschappij van The Phone House meldt
topverkopen in met name feestmaand december 2000

Recordverkopen mobiele telefoons voor Carphone Warehouse Group

Rogat, 22 januari 2001 - Met een stijging van de verkoop in het laatste kwartaal van 2000 van 98% heeft het Britse moederbedrijf van de ook in Nederland opererende retailketen The Phone House, The Carphone Warehouse Group, een recordresultaat gerealiseerd. Dankzij die forse stijging heeft de onderneming in de belangrijkste Europese landen marktaandeel kunnen winnen.

The Carphone Warehouse Group is uitgegroeid tot de grootste retailer op het gebied van mobiele telefonie in Europa. De waarde totale verkopen bedroeg in de laatste drie maanden van 2000 (voor The Carphone Warehouse Group het derde kwartaal van het boekjaar, dat afloopt op 31 maart 2001) 1.15 miljard gulden. Het grootste deel van die omzet wordt gerealiseerd via de 1.078 winkels. In het voorafgaande kwartaal ging het nog om 1.009 winkels in Europa.

In Nederland is de groep actief met The Phone House dat eveneens het hoge groeitempo wist vast te houden. Zowel in Nederland als daarbuiten is met name in de decembermaand flink geprofiteerd van de kooplust van de Europese consument.
Het derde kwartaal van het boekjaar heeft een verbetering laten zien van de gerealiseerde brutomarge. Die verbeterde met 1,5 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. De inkomsten per verkocht abonnement heeft zich ontwikkeld in lijn met de verwachtingen.

Chief executive officer Charles Dunstone van The Carphone Warehouse Group is tevreden over de prestaties in het afgelopen kwartaal: 'We zijn zeer tevreden met de resultaten in het derde kwartaal van het boekjaar. Het effectief managen van de relaties met onze business-partners, het onder controle houden van de voorraden en de immer groeiende schaalgrootte van onze onderneming, hebben gezorgd voor dit recordresultaat. Wij blijven als onderneming profiteren van de aanhoudende groei van met name de continentale Europese markten.' Dunstone verwacht het boekjaar af te kunnen sluiten;'In lijn met de verwachtingen die de markt van ons heeft.' Hij blijft geloven dat de toenemende complexiteit van de producten en diensten door de mobiele datarevolutie de kernwaarde vormt van The Phone House. 'Daardoor blijft de behoefte ontstaan aan het geven van duidelijk en onafhankelijk advies.

The Phone House is Europa's grootste onafhankelijke retailer op het gebied van mobiele telefonie en is met in totaal ruim duizend vestigingen actief in vijftien Europese landen. Waaronder Engeland, Ierland, Frankrijk, Spanje, Zweden, Portugal, Italië Duitsland, België Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Polen.
Inclusief de vestigingen van The Phone House Express en The Phone House Business Centers heeft de onderneming het grootste aantal winkels in Nederland op de markt voor mobiele telefonie en alles wat daarmee samenhangt. In Nederland heeft het bedrijf 55 winkels en 33 GWK/The Phone House Express-verkooppunten op de grootste stations van Nederland en 17 The Phone House Business Centers. Het Britse moederbedrijf van The Phone House, Carphone Warehouse, heeft een notering aan de London Stock Exchange.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie