Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft kondigt Visual Studio for Applications aan

Datum nieuwsfeit: 22-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Microsoft kondigt Visual Studio for Applications aan

Opvolger van Visual Basic for Applications (VBA) biedt de mogelijkheid om webapplicaties geheel op maat te maken

Schiphol-Rijk, 22 januari 2001 - Microsoft kondigt het Visual Studio for Applications (VSA) ontwikkelsysteem aan, de opvolger van Visual Basic for Applications en de eerste technologie waarmee webapplicaties gemakkelijk en vergaand kunnen worden aangepast. Met behulp van VSA is het mogelijk om de functionaliteit van applicaties uit te breiden met specifieke bedrijfsfuncties, zonder dat hiervoor diepgaande kennis van de betreffende applicatie vereist is. VSA-technologie kan gemakkelijk worden geïntegreerd in zowel zelf ontwikkelde toepassingen als in standaardapplicaties. Door VSA te integreren, kunnen softwareleveranciers en ondernemingen eindgebruikers de mogelijkheid geven om deze applicaties zelf aan te passen.

Het Visual Studio for Applications ontwikkelsysteem ondersteunt het schrijven van maatwerkcode met behulp van Visual Studio.NET, de volgende versie van de populaire ontwikkelomgeving van Microsoft. Softwareleveranciers en ondernemingen kunnen nu reeds rekenen op de ruim drie miljoen Visual Basic-ontwikkelaars over de hele wereld. VSA heeft taalonafhankelijke architectuur en Visual Basic.NET is de eerste taal die VSA ondersteunt. Later zullen ook andere .NET-talen binnen de VSA-architectuur gebruikt kunnen worden.

"Met Visual Studio for Applications geven we klanten de mogelijkheid om met behulp van bekende tools en technieken de kernfunctionaliteit van applicaties aan te passen," zegt Yuval Neeman, vice president of Developer Division Management bij Microsoft. "Hierdoor besparen ze tijd en geld, terwijl ze de beschikking krijgen over een product dat voorziet in hun specifieke behoeften."

Dankzij de ingebouwde ondersteuning voor Visual Studio.NET en het Microsoft .NET Framework kunnen klanten en softwareleveranciers optimaal profiteren van de kracht van het .NET-platform. Deze krachtige combinatie voorziet in de schaalbaarheid en het prestatieniveau die nodig zijn voor maatwerkoplossingen. Daarnaast vereenvoudigen het ontwikkelen, uitrollen en onderhouden van enterprise-applicaties.

Eerste gebruikers van VSA
Visual Studio for Applicaties is ter evaluatie beschikbaar voor geïnteresseerde industriepartners. Op dit moment wordt VSA reeds gebruikt door Great Plains Software, Epicor Software, Marlborough Stirling, NetIQ en CI Technology. Deze organisaties werken nauw samen met Microsoft om het toepassen van VSA-maatwerk mogelijk te maken in hun volgende generatie gedistribueerde webapplicaties. VSA zal naar verwachting in het voorjaar van 2001 breed beschikbaar komen voor evaluatie, tegelijk met het beschikbaar komen van Visual Studio.NET bèta 2. De uiteindelijke versie zal samen met Visual Studio.NET gelanceerd worden, in de tweede helft van 2001.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologieën voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de website van Microsoft Nederland, op pagina www.microsoft.nl/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie