Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Windows Media op grote schaal in Europa ingezet

Datum nieuwsfeit: 22-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MICROSOFT

Windows Media zal op grote schaal in Europa worden ingezet

Microsoft en Mediawave kondigen aan dat Windows Media op grote schaal in Europa zal worden ingezet

:: MediaWave gaat meer dan 3100 Windows 2000 Advanced Servers inzetten voor Windows Media Content Delivery

Londen en Redmond, Washington, 22 januari - Vandaag maakten MediaWave Inc. en Microsoft Corp. (Nasdaq: MSFT) op de MIDEM 2001, de internationale muziekmarkt, bekend dat MediaWave zijn support voor Microsoft(R) Windows Media(TM) Technologies gaat uitbouwen met een grootse inzet van meer dan 3100 Windows(R) 2000 Advanced Servers in het gehele content delivery netwerk. Deze inzet is de grootste tot nog toe in Europa, met de capaciteit om uiteindelijk miljoenen gelijktijdige audio- en videostreams te leveren in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zweden en Groot-Brittannië. Deze extra capaciteit voor Windows Media-geformatteerde content komt tegemoet aan de snel groeiende vraag naar hooggekwalificeerde audio- en videostreaming voor privé en zakelijk gebruik in Europa.

(Foto: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000822/MSFTLOGO )

'Onze klanten eisen audio en video van de hoogste kwaliteit, en wij zijn afhankelijk van de schaalbaarheid en betrouwbaarheid om succes te hebben,' zei Chris Frampton, directeur en oprichter van MediaWave. 'Windows Media Services via Windows 2000 maakt beide waar.'

MediaWave is de laatste vijf jaar snel gegroeid en heeft voor meer dan 1000 evenementen, bedrijfscongressen en presentaties die alleen al het laatste jaar op het internet werden uitgezonden de audio- en videostreaming geleverd. MediaWave is de naam achter alle belangrijke webcasts van Europa, waaronder het live-concert van Madonna vanuit de Brixton Academy. Ook andere artiesten zoals Robbie Williams, Fatboy Slim, Oasis en Blur, maar ook klanten uit de bedrijfssector zoals het Parlement van Schotland, P&O, Newcastle Building Society, Compuware en Lloyds TSB, maken gebruik van webcasts.

'MediaWave's jarenlange ervaring in digitale media heeft een aantal van de meest vooraanstaande webcasts van Europa succesvol gemaakt,' zei Dave Fester, general manager van de Windows Digital Media Division bij Microsoft. 'Die toewijding zorgt er vandaag de dag voor dat miljoenen mensen in Europa en overal ter wereld gebruik kunnen maken van het beste in audio en video dat Windows Media te bieden heeft.'

Klanten van MediaWave kunnen er zeker van zijn dat hun creatieve inhoud beschermd wordt zonder dat aan de kwaliteit afbreuk wordt gedaan. Windows Media
Technologies biedt als enige een werkelijk beveiligd digitaal mediaplatform en audio en video van topkwaliteit op iedere bandbreedte en integreert tweede generatie technologie die de digitale eigendomsrechten beschermt via 220 miljoen beveiligde Windows Media Players die wereldwijd worden gedistribueerd.

MediaWave

MediaWave werd in 1995 opgericht en is een van Europa's grootste providers van audiovisuele hosting, webcasting en beveiligd handelsverkeer waarmee klanten zoals MSN(R) en P&O opgenomen en live gebeurtenissen, zoals bedrijfspresentaties, cursusprogramma's, congressen en beleggingsbijeenkomsten kunnen uitzenden via het intern of intranet. MediaWave combineert unieke technische expertise, die in de afgelopen vijf jaar is ontwikkeld, met een netwerkinfrastructuur waardoor uitzenden via het internet betrouwbaar en toegankelijk wordt.

Windows Media

Windows Media is een toonaangevend platform voor digitale media en biedt consumenten, content providers, solution providers, softwareontwikkelaars en organisaties een hoge audio- en videokwaliteit. Windows Media biedt als enige geïntegreerde oplossing voor het beheren van eigendomsrechten en een buitengewoon betrouwbaar en schaalbare streamingtechnologie die door onafhankelijke laboratoria zijn getest. Windows Media Technologies omvat onder meer Windows Media Player voor privé-gebruik, Windows Media Services voor Servers, Windows Media Tools en de Windows Media Software Development Kit (SDK) voor softwareontwikkelaars. Windows Media Player is beschikbaar in 26 talen en is de snelst groeiende mediaspeler. Meer informatie over Windows Media vindt u op www.microsoft.com/windowsmedia/

Microsoft

Microsoft is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen een plezieriger en gemakkelijker gebruik van de computer te laten maken, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

N.B.: Microsoft, Windows Media, Windows en MSN zijn of geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Microsoft Corp. in de Verenigde Staten en/of andere landen.

De namen van feitelijke ondernemingen en producten die hier worden vermeld, kunnen het handelsmerk zijn van hun betreffende eigenaren.

Voor informatie (redactie): Bent u geïnteresseerd in meer informatie over Microsoft, bezoek dan de Microsoft site op www.microsoft.com/presspass/ en surf naar de pagina's over Microsoft's corporate information.

Contactpersonen: Lindsay Shannon van Weber Shandwick Worldwide, +1 425-452-5400, of (lshannon@shandwick.com), voor Microsoft Corp.; of Kim Peatfield van MediaWave,
+44-1332 275713, of (kim.peatfield@mediawave.co.uk)

Foto: NewsCom: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000822/MSFTLOGO

AP archief: photoarchive.ap.org

PRN fotoarchief, +1 888-776-6555 of +1 201-369-3467

Website: www.microsoft.com

(MSFT)

22 jan 01 16:19

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie