Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Zuid: Maastricht 22-01-2001

Datum nieuwsfeit: 22-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 22-01-2001 Persberichten district Maastricht
Maandag 22 januari 2001 (H.P. 15.22)

Persbericht over de dode man aan de Koffiemolenweg te Maastricht volgt voor 17.00 uur

Maastricht, inbraak sportkantine:
In het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden in de kantine van de hockeyclub Maastricht gevestigd aan de Heukelstraat te Maastricht. Vermoedelijk is dat zondagmorgen omstreeks 05.30 uur gebeurd omdat omstreeks dat tijdstip het alarm van de inbraakbeveiliging in werking trad. Toen de politie en een lid van de verenging ter plaatse kwamen waren de inbrekers verdwenen. De toegang tot het gebouw van de Maastrichtse Hockeyclub werd verkregen nadat twee lichtkoepels op het dak waren verwijderd. Ook werden er een aantal ruiten vernield. Op het eerste oog werd alleen de televisie ontvreemd. Namens de vereniging werd van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, bedrijfsinbraak:
Eveneens in het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden in een gebouw aan de Punterweg te Maastricht waarin meerdere bedrijven gevestigd zijn. De toegang tot het gebouw werd verkregen door een deur open te breken. In een van de bedrijven werd in het kantoorgedeelte een kast opengebroken waaruit een enveloppe werd meegenomen waarin fl. 1100,- aanwezig was.
Uit een ander bedrijf gevestigd in hetzelfde gebouw werd een geldkistje weggenomen. De inhoud hiervan is nog niet bekend.

Valkenburg, alcoholcontroles:
In de gemeente Valkenburg werd zondag 21 januari 2001 tussen 16.00 en 22.00 uur op verschillende plaatsen alcoholcontroles plaatsgevonden. Slechts een automobilist bleek gedronken te hebben. De controles vonden plaats op de Nieuweweg, Strabeek, Houthemerweg en de kop van de Cauberg. 141 bestuurders moesten allen een alcoholblaastest afleggen. Slechts een automobilist, een 57 jarige inwoner van Wittem, werd meegenomen naar het politiebureau. Daar moest hij zijn medewerking verlenen aan het afleggen van een ademanalyse. Deze analyse wees een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Wittem is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg van de politie een schikkingsvoorstel aangeboden van fl. 410,- waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging kan voorkomen. Tijdens de controles werden er nog een aantal proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden in een auto met een defecte verlichting, het niet dragen van de autogordel of het niet in orde hebben van de autopapieren.

Maastricht, woninginbraken:
Op zondag 21 januari 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Termilluslaan in Maastricht. Mogelijk door een ruit te forceren heeft de inbreker zich de toegang tot de woning verschaft. De gehele woning werd doorzocht en ontvreemd werden een pak frisdrank en enkele sieraden.
Ook werd en het weekeinde ingebroken in een woning aan de Borghaag te Maastricht. Hier werd een ruit ingeslagen en door het ontstane gat wist de inbreker het raam te openen waardoor hij in de woning kon klimmen. De studentenkamer werd geheel op zijn kop gezet op zoek naar waardevolle spullen. Wat er werd ontvreemd is nog onbekend omdat de bewoner zich nog niet gemeld heeft.
Zondag 21 januari 2001 werd tussen 11.30 en 19.20 een inbraak gepleegd in een woning gelegen aan de Europalaan te Maastricht. De inbreker wist in de woning te geraken door een fikse klauterpartij. Hij kon een dakraampje bereiken en na het stukslaan van het glas in de woning klimmen. Toen hij op de eerste etage kwam trad plotseling het inbraakalarm in werking waardoor hij overhaast de woning moest verlaten. Hij nam nog wel enkele sieraden mee. De inbreker is onbekend gebleven. De bewoners hebben van de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 32 inwoner van het Belgische Gembloux is maandagmorgen 22 januari 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een auto.
Na het plegen van een verkeersovertreding in het centrum van Maastricht werd de Zuiderbuur maandagmorgen omstreeks 02.30 uur meegenomen naar het politiebureau. Tijdens het bekeuringsgesprek en in de politieauto bleek de automobilist naar alcohol te ruiken. Aan het politiebureau moest hij zijn medewerking verlenen aan het afleggen van een ademanalyse. Deze wees een alcoholpromillage aan van 1.1 promille. Tegen de inwoner van Gembloux is proces-verbaal opgemaakt. Hij moest fl. 120,- betalen wegens het plegen van de verkeersovertreding. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur.

Maastricht, straatroof:
Een 82 jarige inwoonster van Maastricht is zondagavond 21 januari 2001 door een onbeken gebleven man op het Vrijthof te Maastricht beroofd. Zij stond daar omstreeks 22.10 uur als bestuurster in een auto te wachten om iemand uit het theater op te halen na een voorstelling. Geheel onverwacht werd plotseling haar autoportier geopend en zei iemand iets tegen haar. Tegelijkertijd spoot de onbekend het slachtoffer vermoedelijk traangas in het gezicht waardoor zij niets meer kon zien. De onbekend man griste daarna snel een jas weg en een plastic mapje waarin een rijbewijs, een papoort en nog enkele andere papieren in aanwezig waren. Het slachtoffer werd door de politie naar de afdeling spoedeisende hulp in het academisch ziekenhuis te Maastricht gebracht om haar ogen te laten nakijken. Zij bleek gelukkig geen letsel opgelopen te hebben en kon daarna het ziekenhuis verlaten. Zij heeft van de beroving bij de politie aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie