Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De TryTomorrowTour: Geen standaard beroepenbeurs

Datum nieuwsfeit: 22-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Niels de Laat
2 januari 2001

De TryTomorrowTour: Geen standaard beroepenbeurs.

Een opleiding in het beroepsonderwijs biedt volop kans op afwisselende en spannende banen. Tijdens de TryTomorrowTour staan ze volop in de schijnwerpers. De roep om vakmensen groeit immers enorm. Vandaar dat de jaarlijks terugkerende week van het beroepsonderwijs in een nieuwe jas is gestoken.

Van 22 tot en met 27 januari trekt een karavaan door Nederland. Op zes stopplaatsen strijkt een futuristisch circus neer. Scholieren uit het VMBO, MAVO en HAVO kunnen er kennis maken met de mogelijkheden die het beroepsonderwijs ze te bieden heeft. De bezoeker treft geen standaard beroepenbeurs met marktkraampjes vol folders aan, maar een alleszins wervende happening vol actie en spektakel.

Het uitgangspunt van de Try Tomorrow Tour is zelf ontdekken; proeven, ruiken, voelen en kijken. Jongeren dompelen zich onder in de wereld van handel en economie, zorg en welzijn, techniek, of natuur en milieu. Er is van alles te beleven. In pashokjes ervaren jongeren of een opleiding als gegoten zit, Volumia! laat zien dat er heel wat komt kijken bij de organisatie van een popgroep, etc. Er zijn modeshows, etc. Daarnaast maken professionele filmmakers elke dag een clip, met jongeren in de hoofdrol. Zelf filmen kan; met een digitale camera bij een leerbedrijf langs voor een persoonlijke blik op de praktijk.

Gewoon kijken of luisteren mag ook. Tijdens competities, modeshows, optredens en demonstraties. Of kom naar het speciale podium voor pittige discussies. Iedereen mag meepraten. De Tour ontvangt eveneens verschillende prominenten. Zo zijn onder anderen Annemarie Jorritsma van Economische Zaken en Loek Hermans van Onderwijs van de partij.

Natuurlijk slaat het circus zijn tenten niet zomaar ergens op. Daarvoor zijn speciale lokaties uitgezocht. De aftrap vindt plaats in het NeMo in Amsterdam. Via het Philips-stadion in Eindhoven gaat de Tour naar Utrecht en Venlo. De laatste haltes zijn Rotterdam en Nijmegen. De TryTomorrowTour is iedere dag van 10.00 tot 16.00 uur geopend.

Het Kantoor, communicatiebureau te Utrecht , is bereikbaar voor uitgebreide informatie en illustraties. Ook voor nadere contacten met leerbedrijven, leerlingen en verschillende onderwijsorganisaties kunt u bellen: 030-2310285. E-mail: (trytomorrow@hetkantoor.nl). Vraag of schrijf naar Niels de Laat of Harold Koninx. Surfen kan ook: www.trytomorrow.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie