Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentesite Leeuwarden negende van Nederland

Datum nieuwsfeit: 22-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leeuwarden

Gemeentesite Leeuwarden in top-tien van landelijke Internet Monitor Overheidswebsite 2000

22 januari 2001

De gemeentelijke website www.leeuwarden.nl is binnengekomen op de negende plaats van de Internet Monitor Overheidswebsite 2000 die in opdracht van het ministerie van binnenlandse zaken is gehouden. Voor het onderzoek werden 798 overheidssites beoordeeld op inhoud en kwaliteit. De resultaten van het onderzoek zijn vrijdag 19 januari openbaar gemaakt.

De gemeentesite van Leeuwarden werd in oktober en november beoordeeld, evenals 229 andere gemeentelijke websites. Voor actualiteit, content en gebruiksvriendelijkheid werden 68 punten toegekend aan de site. De websites van Apeldoorn, Emmen, Hoogeveen en Breda ontvingen een zelfde aantal punten. De hoogste beoordeling van voor de website van Amsterdam met 89 punten, gevolgd door Groningen (75) en Eindhoven (74 punten). De hoge score voor Amsterdam is vooral het gevolg van de digitale dienstverlening die in de hoofdstad wordt aangeboden. Het vergroten van de digitale dienstverlening voor gemeenteproducten zal in 2001 verder worden uitgebouwd op de Leeuwarden site. Het ligt in de bedoeling om binnen enkele maanden te starten met het aanbieden van gemeenteproducten als paspoorten, rijbewijzen en uittreksels van het geboorteregister. Op dit ogenblik is het in Leeuwarden al mogelijk om verhuizingen digitaal te melden. Verder zal in Leeuwarden de actualiteit worden verbeterd en zullen de discussiemogelijkheden (chatten) worden vergroot. Bij de binnenkort te starten discussies over mogelijkheden om de knelpunten in de verkeersstromen op te heffen zal internet een belangrijke rol gaan spelen.

De sector Communicatie - verantwoordelijk voor het beheer en de content van de gemeentelijke website - is tevreden met de behaalde negende plaats in deze landelijke beoordeling. Tegelijkertijd acht zij het een uitdaging om volgend jaar hoger te eindigen: in de top vijf van de landelijke Internet Monitor. Een ambitieuze opgave gelet op het toenemend aantal gemeenten dat een website in gebruik stelt (in 2000 was er een toename van 50%). De monitor-uitslag is te vinden op helpdesk.overheid.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Arjan van de Leur, sector Communicatie: (058) 233 87 21.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie