Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DHV Groep: duidelijke autonome groei

DHV Groep: duidelijke autonome groei


De DHV Groep sluit 2000 af met een bedrijfsresultaat van EUR 14,3 miljoen. Een stijging van circa 12% ten opzichte van 1999. Het nettoresultaat steeg met circa 14% tot EUR 8,9 miljoen. De omzet groeide naar EUR 264 miljoen, een stijging van 12%. De toegevoegde waarde steeg met 12,7% naar EUR 203 miljoen. Deze stijging komt voor tweederde voort uit autonome groei en kon mede worden gerealiseerd door de gunstige Nederlandse markt.

Amersfoort, 22 januari 2001

Kerncijfers in miljoenen EURO's

2000

1999

verschil

netto-omzet

264

236


+ 12%

toegevoegde waarde

203

180


+ 12,7%

bedrijfsresultaat

14,3

12,8


+ 11,7%

nettoresultaat

8,9

7,8


+ 14,1%

Ontwikkelingen in 2000
DHV heeft in 2000 geprofiteerd van haar focus op de markt en investeringen in human resources management en ICT. Er is een autonome groei gerealiseerd van circa 10% in toegevoegde waarde. De vestigingen in Centraal Europa hebben positief bijgedragen aan het resultaat. Het jaar werd ook gekenmerkt door een sterke instroom van nieuwe geïntegreerde opdrachten in het publiek-private spectrum, zowel in Nederland als in het buitenland.
Opvallend hierbij is de grote toename van omvangrijke projecten in de Europese telecomsector. De telecommarkt is uitgegroeid tot een apart marktsegment voor DHV's management- en engineering consultancy. Van de totale omzet kwam 60% uit Nederland, 15% uit de rest van Europa en 25% buiten Europa.
Ondanks de krappe arbeidsmarkt groeide het aantal medewerkers met circa 300 naar ruim 3.600.

Versterking internationaal kennisnetwerk
De voortgaande mondialisering leidt steeds vaker tot grootschalige, internationale projecten, bijvoorbeeld in de telecom- en transport-infrastructuurmarkt. Hierdoor groeit de behoefte aan grensover-schrijdende expertise; het bundelen en toegankelijk maken van kennis wordt steeds belangrijker. DHV heeft daarom in 2000 - in aanvulling op haar sterke geografische aanwezigheid - een start gemaakt met het versterken van internationale expertiseposities op de gebieden waterzuivering, watermanagement, kustontwikkeling, verkeersmanagement, tunnels, luchthavens, railvervoer, cleanrooms en publiek-private samenwerking. Dit gebeurt deels via partnerships. Door kennisuitwisseling en het benutten van marktposities wordt de toegevoegde waarde van het internationale netwerk geoptimaliseerd. Zo wordt de in Nederland opgebouwde kennis m.b.t. Intelligent Transport Systems (ITS), o.a. met succes toegepast voor het oplossen van de verkeersproblematiek in Shanghai. De kennis die Stewart Scott, partner van DHV in Zuid-Afrika, heeft ontwikkeld op het gebied van publiek-private samenwerking, wordt veelvuldig gebruikt in de aanpak van Europese projecten.

Veiligheid en gezondheid
Veiligheid- en gezondheidsaspecten worden bij het duurzaam inrichten van de woon- en werkomgeving steeds belangrijker gewaardeerd. Ze zijn daarmee onlosmakelijk verbonden met de activiteiten van DHV, ongeacht of het bedrijfsterreinen, verkeer, water of gebouwen betreft. Enkele voorbeelden:

* DHV heeft voor de industrie een scan ontwikkeld voor de preventie en vroegtijdige signalering van mogelijke legionellabesmetting. De LegionellaScan wordt ook toegepast bij andere bedrijven en instellingen.

* Als onderdeel van TEC (Tunnel Engineering Consultants) levert DHV diensten op het gebied van veiligheid van ondergrondse infrastructuur m.b.t. het ontwerp en uitvoeringsmethoden.
* Inzake de verkeersveiligheid over de weg, het spoor, het water en door de lucht, voert DHV risicoinventarisaties en -analyses uit.
* In het kader van preventie adviseert DHV industriële bedrijven bij het verbeteren van de veiligheid en de werkomstandigheden; zowel voor het personeel als voor de veiligheid en voorkoming van hinder voor omwonenden.

* DHV adviseert al vele jaren in binnen- en buitenland m.b.t. de veiligheid tegen overstromingen van rivieren, delta's en kustgebieden.

* De groep Milieu en Veiligheid van Jacobs Comprimo Nederland (voorheen Stork Engineering en Contractors) is overgegaan naar de DHV Groep onder de naam Industrie, Milieu en Veiligheid.

Uitbreiding strategische allianties en acquisities Voor het versterken van kennis- en marktposities heeft de DHV Groep ook haar strategisch netwerk verder uitgebouwd.
* Met de Provincie Zuid-Holland is een contract getekend voor de overname van het ingenieursbureau IBZH.

* Bureau Blesgraaf is overgenomen door Dorsser in Den Haag (100% dochter van DHV); samen vormen zij het bouwfysisch en akoestisch adviesbureau dorsserblesgraaf.

* In Spanje werden DHV Management Consultants en DHV Ingenieria y Consultoria Ambiental opgericht.

* Met het Britse Halcrow zijn joint operations opgericht in Rusland en Roemenië en is de samenwerking m.b.t. spoorwegen uitgebreid.
* Het belang in ELTA J. Claas is met ingang van 1 januari 2001 verhoogd van 50% naar 80%.

Vooruitzicht 2001 en verder
Voor de komende jaren streeft DHV naar versnelling van de groei en verdere versterking van de positie door het uitbouwen van internationale partnerships. Ook in de ingenieurs- en adviesbranche zullen internationale allianties steeds belangrijker worden. Om een leidende rol te kunnen blijven spelen, zal DHV mogelijke samenwerkingsverbanden verder onderzoeken, met name in de westerse economieën. De samenwerking met het Britse Halcrow zal worden versterkt. In de Verenigde Staten en Frankrijk zal DHV tevens de mogelijkheden voor een structurele alliantie of samenwerking verkennen. Voor de opkomende economieën ligt de focus op Zuid-Afrika, China, India, Indonesië en Brazilië. Binnen Europa wordt voortgebouwd op de reeds ingezette strategie: versterking door autonome groei, middelgrote acquisities en product- en businessinnovatie. Voor de komende jaren houdt DHV rekening met investeringen op het gebied van human resources management en innovatie, o.a. in e-business. De voorgestelde groei en versterking van de DHV Groep kan niet zonder voortdurende aandacht voor de professionele ontwikkeling van mensen.

In het oog springende projecten:

Nederland


* In opdracht van de Rijksluchtvaartdienst (Programmadirectie Ontwikkeling Nationale Luchthaven) leidt DHV het consortium dat de komende vier jaar de kust- en zeeëffecten van een luchthaveneiland in de Noordzee onderzoekt.

* D3BN (onderdeel van de DHV Groep) heeft als adviseur constructies opdracht gekregen voor de 1e fase van het Eindhoven Airport NV Masterplan 2015. Het plan is gericht op een nieuw te ontwikkelen terminalgebied.

* DHV ontwierp de nieuwe afvalwaterzuivering van Corus die december 2000 in bedrijf werd genomen. Naar verwachting zal deze installatie de helft van de lozingen van organische stof kunnen terugbrengen. Dit leidt tot een flinke besparing van lozingskosten.

Internationaal


* Samen met internationale en lokale partners werkte DHV aan een ontwikkelings- en investeringsprogramma voor de rehabilitatie van een omvangrijk kustgebied in Bangladesh. Het dichtbevolkte gebied werd in het verleden ernstig beschadigd door cyclonen en overstromingen.

* In de historische Poolse stad Kraków wordt gewerkt aan een nieuwe sneltramlijn. DHV biedt ondersteuning bij de vernieuwing van het transportbeleid, uitbreiding van het parkeerbeheer, aanscherping van het verkeersmanagement en de uitbreiding van de rol van het openbaar vervoer.

* Het ontwerp van het Casa da Musica in het Portugese Porto (samen met Rotterdam culturele hoofdstad van Europa) telt twee concertzalen, waarvan de wanden aan de voor- en achterzijde geheel bestaan uit glas. DHV is akoestisch adviseur voor dit prestigieuze project.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...