Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Zuid: jongeren vernielen auto's

Datum nieuwsfeit: 22-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 22-01-2001 Persberichten district Kerkrade
22 januari 2001- 11.30 uur

Landgraaf; vernielingen
Zondag 21 januari ontving de politie om 05.45 uur een melding dat enkele knapen vernielingen pleegden aan de op de Hoofdstraat in Landgraaf geparkeerde autos. Aan de hand van de signalementen kon de politie op die Hoofdstraat twee jongens uit Landgraaf van 17 en 18 jaar aanhouden. Tijdens het onderzoek bleek dat de groep tegen de spiegels van een zestal geparkeerde autosgetrapt en het lakwerk van sommige autosbekrast had. Tijdens de verhoren bekende het tweetal een half jaar geleden in Landgraaf nog enkele vernielingen en graffiti gepleegd te hebben. Na het opmaken van een proces-verbaal werden de jongens naar huis gestuurd. Er zullen meer aanhoudingen volgen.

Kerkrade; mishandeling
In een kamerverhuurbedrijf aan de Akerstraat in Kerkrade werd zondag 21 januari om 13.15 uur een 20-jarige bewoner aangehouden die kort daarvoor een 19-jarige medebewoner zwaar mishandeld had. Aanleiding tot de mishandeling is vermoedelijk het niet terug geven van een aansteker die de ene van de andere had geleend. Op een gegeven moment kwam de verdachte de kamer van het slachtoffer binnen, duwde hem tegen de grond, begon op hem in te slaan en beet hem in zijn rug. Op een gegeven moment voelde het slachtoffer een harde klap op zijn hoofd en werd hij met een ijzeren stofzuigerbuis geslagen. Door tussenkomst van een andere bewoner werd de verdachte uit de kamer gewerkt. Kort daarna kwam hij weer terug en sloeg het slachtoffer nu met een bezemsteel in zijn gezicht en bedreigde hem met een groot mes. Andere bewoners konden erger te voorkomen en wisten de verdachte weer uit de kamer te krijgen. Daarop vluchtte het slachtoffer uit de kamer en liet zijn verwondingen bij een arts behandelen. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de verdachte in zijn kamer aanhouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Kerkrade; inbraak in voetbalkantine
Zondag 21 januari werd tussen 01.45 uur en 10.50 uur ingebroken in de kantine van de voetbalvereniging FC Gracht aan de Slakbeemdenweg in Kerkrade. Men verkreeg de toegang door met grof geweld een deur te forceren. De inhoud van de net gevulde diepvries alsmede andere levensmiddelen en snoepgoed werd buitgemaakt. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Vaals; dronken op de motor
Het bijna stapvoets en slingerend rijgedrag van een 25-jarige motorrijder uit Vaals trok zondag 21 januari om 21.40 uur de aandacht van een politiepatrouille. Bij controle bleek de bestuurder alcohol gedronken te hebben. De uitslag van de blaastest gaf een promillage aan van 1,50 (3x meer dan toegestaan.) Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wittem; inbraak voetbalkantine
Maandag 22 januari werd om 01.15 uur ingebroken in de voetbalkantine van de voetbalvereniging Partij aan de Teventweg in Wittem. Er werd een deur geforceerd om binnen te komen. Vermoedelijk is/werden de dader(s) gestoord door het afgaan van het alarm. Men sloeg op de vlucht zonder iets buit te maken.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie