Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reconstructie stationsvoorplein van start

Datum nieuwsfeit: 22-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Reconstructie stationsvoorplein maandag 22 januari van start

datum: 19 januari 2001

De reconstructie van het stationsvoorplein begint maandag 22 januari. Omdat de verwachting is dat van het weekend de temperatuur weer zal stijgen, begint de aannemer maandag met de werkzaamheden. Dat betekent dat maandag de weg wordt afgezet bij de Boerhaavestraat, de Middenweg, de Javastraat, de Polderweg en bij de Beatrixstraat voor al het doorgaand verkeer. Het verkeer kan gebruik maken van omleidingsroutes die met borden zijn aangegeven. Of de week uitstel van de werkzaamheden gevolgen voor de planning zal hebben, is nog niet te zeggen.

Tegelijk met het begin van de werkzaamheden begint de firma Dapper & Harder BV maandag met het uit elkaar halen van het monument ''Voor hen die vielen''. Het monument, dat uit segmenten is opgebouwd, zal in delen uit elkaar gehaald worden. Omdat de bouwaanvraagprocedure nog niet helemaal is afgerond, worden de segmenten tijdelijk opgeslagen op de opslagplaats van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer aan de Ambachtsweg. De firma Dapper & Harder BV heeft ook de verplaatsing van het monument van Lands End naar de Middenweg waar het nu staat, uitgevoerd. Het is de bedoeling dat het monument vóór de herdenking van 4 mei op z'n nieuwe plaats staat.

In de media is vermeld dat er bij het monument misschien publexborden aangebracht zouden worden. Dit berust op een misverstand. Er is nooit sprake geweest van het plaatsen van publexborden bij het monument. Waar de publexborden wél komen, wordt momenteel nog bekeken.

Laatst bijgewerkt: 22 januari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie