Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reglement, aanmelding fotowedstrijd 'Samenleven in Limburg'

Datum nieuwsfeit: 22-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Toegevoegd: 22-1-01

Reglement en aanmelding fotowedstrijd 'Samenleven in Limburg'

Het Limburgs Museum organiseert in samenwerking met de afdeling Limburg van de Fotobond een fotowedstrijd met als thema: Samenleven in Limburg.

Het gaat er om dat we een beeld krijgen van samenlevingsvormen van alleenstaande student tot kloostergemeenschap) in deze tijd en hoe mensen een en ander gestalte geven binnenshuis, waarbij de nadruk ligt op de moderne huiselijke situatie. Men kan hierbij denken aan:
* aandacht voor de indeling van de woning en de inrichting
* huiselijke situaties, zoals: eten, de thuiswerkende man of vrouw, de opvang van kinderen, vrijetijdsbesteding en ontspanning, feesten binnenshuis of het rollenpatroon binnen het huishouden

Het Limburgs Museum is één van de drie provinciale musea in Limburg en is sinds kort gevestigd in een gloednieuwe behuizing aan de Keulse Poort in Venlo (tegenover het NS-station). Het Limburgs Museum besteedt aandacht aan het leven van alledag van (groepen) mensen in Limburg in heden en verleden. De Fotobond, Afdeling Limburg vertegenwoordigt ruim vijfhonderd vrijetijdsfotografen in de provincie Limburg die aangesloten zijn bij de Nederlandse Fotobond.

Aanmelden

Inschrijfformulier fotowedstrijd Samenleven in Limburg

Naam:
Adres:
Postcode en plaats:
Telefoon:

Zendt de volgende fotos in voor de fotowedstrijd:

Titel Serie

1. Ja/Nee*

2. Ja/Nee*

3. Ja/Nee*

4. Ja/Nee*

5. Ja/Nee*

6. Ja/Nee*

7. Ja/Nee*

8. Ja/Nee*

9. Ja/Nee*

10. Ja/Nee*


* = Doorhalen wat niet van toepassing is

En gaat akkoord met de wedstrijdvoorwaarden.

Sturen tussen 2 april en 1 mei 2001 naar: Limburgs Museum, Postbus 1203, 5900 BE Venlo onder vermelding van Fotowedstrijd.

Reglement


1. Deelname aan de fotowedstrijd staat open voor Limburgse vrijetijdsfotografen.

2. Er kunnen alleen kleur- en zwart/wit fotos worden ingezonden. Het werk moet voldoen aan de volgende voorwaarden
1. de fotos dienen expositieklaar te worden ingeleverd in passe-partout

2. de maten van de passe-partouts dienen 40x50 cm of 50x70 cm te zijn

3. de voorzijde van het werk mag geen naamsvermelding van de maker bevatten.
De inzendingen moeten tussen 2 april en 1 mei 2001 worden gestuurd naar of afgegeven bij het Limburgs Museum, Postbus 1203, 5900 BE Venlo onder vermelding van Fotowedstrijd. Alle fotos moeten op de achterzijde voorzien zijn van naam en adres van de inzender, de plaats waar de foto gemaakt is, alsmede de titel, corresponderend met de titel op het deelnameformulier.

3. Er kunnen per deelnemer maximaal 10 fotos worden ingezonden, alleen via bijgaand inschrijfformulier. De fotos mogen een serie vormen. Indien de serie als geheel beoordeeld dient te worden moet dit duidelijk op zowel de fotos als het inschrijfformulier worden aangegeven.

4. Het ingezonden fotowerk moet het thema weergeven en recent in Nederlands Limburg gemaakt zijn. De inzender dient over de auteursrechten van zijn werk te beschikken.
5. De inzender behoudt te allen tijde het auteursrecht op de fotos of serie. Het Limburgs Museum kan echter vrij beschikken over de fotos of serie voor eigen doeleinden. De fotos of serie worden niet automatisch geretourneerd maar kunnen worden opgehaald bij het Limburgs Museum in Venlo tot uiterlijk 1 november 2001. De fotos of serie waaraan een prijs is toegekend worden eigendom van het museum.

6. Uit de ingezonden fotos of serie zal door een deskundige jury een expositie worden samengesteld welke van 24 juni tot 26 augustus 2001 in het Limburgs Museum in Venlo zal worden gehouden.
7. Het totaal prijzengeld bedraagt 1750,--. Er zijn de volgende prijzen beschikbaar:
1000,-- als eerste prijs
500,-- als tweede prijs
250,-- als derde prijs
De winnende fotos of serie zullen door de jury worden aangewezen. De beslissing van de jury is bindend.

8. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de opening van de expositie in het Limburgs Museum in Venlo. Deelnemers van wie fotos of een serie door de jury voor de expositie geselecteerd zijn, ontvangen hiervoor een uitnodiging.

9. In zaken waarin het reglement niet voorziet is de uitspraak van de organisatie bindend.
InformatieVoor meer informatie over deze wedstrijd kunt u contact opnemen met:

Limburgs Museum
Drs. E. Tielemans
Tel.: 077-3522112
e-mail: (e.tielemans@limburgsmuseum.nl)
Fotobond Afdeling Limburg
W. van der Weijden
Tel. : 046-4516193
e-mail : (wimiww@worldonline.nl)
Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie